Ko će u finale Kupa?

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.04.2014.
11:04
Izvor: Sportske.net

Danas su na programu revanš mečevi polufinala Kupa Srbije. Posle prvih susreta, značajne korake ka finalu napravili su Vojvodine i pre svega branilac trofeja, ekipa Jagodine.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Četiri dana posle sjajne partije u Humskoj i remija sa Partizanom, fudbaleri Vojvodine nalaze se na još jednom velikom ispitu.

Mladi tim pod vođstvom iskusnog stručnjaka Branka Babića u Suboticu protiv Spartaka odneo je minimalnu prednost iz prvog meča od 1:0, ali je jasno da se ni ''Plavi golubovi'' ne predaju i da na svom terenu vide šansu za trijumf i plasman u finale.

Novosađani će danas biti značajno oslabljeni, neigranjem sve boljeg Mijata Gaćinovića, što će svakako otupiti oštricu napada Vojvodine u ovom meču.

Ipak, trener Branko Babić ima na raspolaganju dosta talentovanih igrača i uverava da ima adekvatnu zamenu za ovog odličnog fudbalera.

S druge strane, ekipa Spartaka ovog proleća još uvek ne igra onako kako ume i kako je igrala u jesenjem delu prvenstva, ali u ovom klubu veruju da je samo pitanje dana kada će ponoviti pariju iz, na primer, meča sa Partizanom, kada su izborili plasman u polufinale.

Ova utakmica igra se od 15 časova na Gradskom stadionu u Subotici, a tri časa kasnije, Jagodina će dočekati OFK Beograd u drugom polufinalu.

Branilac trofeja je veliki favorit u današnjem susretu, prvo zato što igra na svom terenu, što ima prednost od 2:1 iz prvog meča na Karaburmi, a najviše zbog veoma loše forme ''Romantičara'' u drugom delu sezone.

Takođe, treneru Krmpotiću ne ide u prilog ni činjenica da neće moći da računa na nekolicinu standardnih igrača, pa bi u takvoj situaciji bilo veliko iznenađenje ukoliko bi OFK uspeo da izbori plasman u finale.

Ipak, na Karaburmi se ne predaju, poručuju da će pružiti svoj maksimum u datim okolnostima, a Kup je takvo takmičenje gde iznenađenja i nisu nekakva retkost.

Kup Srbije, polufinale

Spartak - Vojvodina 15:00h
Jagodina - OFK Beograd 18:00h


Ne propustite