Ko drugi?

Autor: Boris Jovanović
petak 09.11.2012.
08:57
Izvor: Sportske.net

Odlazak Vladana Lukića neće rešiti nijedan Zvezdin problem. Nazire li se uopšte rešenje nakon njegove ostavke i kakva je uzročno - posledična veza između ovakvog poteza i ruskih ulaganja?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Dugo se licitiralo sa odlaskom Vladana Lukića. Pritisak je rastao, a njegova odluka da zaćuti pre određenog vremena je otvorila novi prostor za spekulacije.

Kandidovao se i pobedio u trci u kojoj nije imao protivkandidata, ali priče nisu prestale. Ostavka nije nelogičan potez jer sve što se čini u Zvezdi deluje kao borba protiv finansijskih vetrenjača.

Lukić će otići, ali ima li Zvezda rešenje? Ne pričamo o personalnim stvarima jer niko niti može sam, niti postoji magična formula za brisanje dugova koji su poput okova, ali kakve su opcije?

Naravno, uvek i na prvom mestu je aktuelan povratak Dragana Džajića. On se vezuje za kraj procesa koji se protiv njega vodi, ali to je sve na dugačkom štapu. Prvo, niko ne zna kada će se završiti, niti da li kraj podrazumeva prvostepenu presudu ili će se čekati ishod eventualne žalbe, drugo Džajićev dolazak bi verovatno podrazumevao odlazak većine uprave jer sa određenim ljudima nije u dobrim odnosima, a za druge smatra da im nije mesto u blizini Zvezde.

"Sport" piše da se za Džajića čuva funkcija počasnog predsednika što ne znači praktično ništa osim titule. Da li je to signal da se fotelja čuva za nekog uticajnog privrednika, ili nekoga bliskog vlastima?

Koliko se pitaju Rusi? Mediji su početkom sezone brujali o njihovom navodnom nepoverenju prema Lukiću, razlog je nenamensko trošenje sredstava, odnosno krpljenje rupa i servisiranje kredita novcem koji je trebalo da pripadne omladinskoj školi.

Ni ovakvi navodi nikada nisu potvrđeni, a nema ni realizacije najavljene revizije ugovora sa "Gaspromom". U stvarnosti, da li će izdvajati 2.3 ili 4 miliona evra ne menja suštinski stvari, Zvezdi to nije dovoljno.

Sada se pominje i znatno veća suma kao način da se Zvezda izvuče iz ralja dugova, ali da ne prejudiciramo stvari, za takve najave je rano.

Zvezda će prvo posegnuti za privremenim rešenjem, tu se Petar Škundrić nameće bilo kao personalno rešenje, bilo kao čovek koji će iz senke upravljati klubom uz pomoć saradnika.

Čini se, da je to ko će biti predsednik manje važno od toga kakav će kurs klub zauzeti i imaju li uopšte plan da bilo šta promene.

Plan koji podrazumeva novac, naravno...

Ne propustite