Ko su Zvezdinih 25?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.12.2012.
14:24
Izvor: Beta

Fudbalski klub Crvena zvezda je kao prvi korak odredio sređivanje situacije vezane za igrački kadar i svođenje brojke fudbalera na 25. Stojadinović i Janković najavili odlaske, ali i dolaske.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Član radne grupe Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je danas da su on i trener Aleksandar Janković utvrdili da na pripreme ne treba voditi više od 25 fudbalera i da u klub ne treba da dođe više od pet igrača.

"Utvrdili smo šta nam je najneophodnije i trudićemo se da dovedemo to što mislimo da je najpotrebnije. Znamo šta nam otprilike treba, neće doći više od pet igrača. Postoji sedam-osam igrača koji čine bazu, znamo koji ne mogu da idu, ali znamo i ekonomsku situaciju. Na pripreme ne treba da krene više od 25 igrača", rekao je Stojadinović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Kao igrače koji treba da čine okosnicu tima, Stojadinović je naveo Uroša Spajića, Nenada Milijaša, Darka Lazovića, Filipa Kasalicu, Filipa Mladenovića, Aleksandra Pantića, Luku Milunovića i Ognjena Mudrinskog.

"Ako stigne ponuda od 15 miliona evra za nekog od njih odnećemo ga trener Aleksandar Janković i ja zajedno", istakao je Stojadinović, koji će prema najavi medija postati novi sportski direktor Zvezde.

On je rekao da za sada nije stigla ponuda ni za jednog igrača i dodao da je štoper Nikola Maksimović odavno prodat i da će otići iz kluba u januarskom prelaznom roku.

Stojadinović je istakao da ima "fenomenalan odnos" sa Aleksandrom Jankovićem i dodao da je najbitnije da on pripreme počne sa formiranim timom.

Trener Janković je rekao da je u klubu jedino sigurno da će pripreme početi 9. januara i da je rano pričati o tome koji će igrači doći, a koji će otići.

"Postoji dosta stvari koje treba da rešimo oko priprema i strategije. Za sada je jedino sigurno da će pripreme početi 9. januara. Dao sam svoje mišljenje oko tima, rano je za preciznije stvari kada su igrači u pitanju. Zvezda je veliki klub i uvek pokreće veliku lavinu kada je prelazni rok u pitanju, a sada se to nadovezuje na trenutnu situaciju", rekao je Janković.

Trener je kazao da je ideja da se tim gradi na mladim igračima koji su došli u Zvezdu u prethodnih godinu dana.

"Ideja je da se tim za budućnost gradi na uglavnom mladim igračima koji su došli pre godinu dana. Trudićemo se da dostignemo stabilnost, da bude što manje promena u timu i oscilacija. Najmanje je bitno ime i prezime odredjenog igrača", kazao je Janković.

Zvezda je na svom stadionu promovisala kalendar za 2013. godinu i obeležila 21. godišnjicu od osvajanja titule klupskog prvaka sveta u Tokiju.

Ne propustite