Koga za selektora? Tumba ne bi da se nameće...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.11.2013.
21:38
Izvor: Sportske.net

Siniša Mihajlović je već ušao u novi izazov u svojoj karijeri, preuzeo je Sampdoriju, a fudbalska javnost u Srbiji će se, po svoj prilici nešto duže baviti njegovim potencijalnim naslednicima na klupi ''Orlova''.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Odmah posle informacije da Siniša Mihajlović odlazi u Sampdoriju, u medijima su počele spekulacije da je i Ljubiša Tumbaković jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto novog selektora.

Doskorašnji sportski direktor Partizana posle kratke epizode u Kini slobodan je u izboru novog angažmana, a svakako bi preuzimanje selektorske funkcije bilo i kruna njegove trenerske karijere.

Ipak, u velikom delu fudbalske javnosti (naravno, onom delu naklonjenom Crvenoj zvezdi), odmah se javio otpor ideji da Tumba nasledi Mihu, a izgleda i da sam Tumbaković nije spreman da se prihvati velike odgovornosti, jer ko god da dođe na klupu ''Orlova'', on neće moći da ima bilo kakav izgovor za eventaulni neuspeh u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Naime, Tumbaković je u četvrtak učestvovao na panel diskusiji na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, gde se dotakao i ove teme.

''Samog sebe neću predlagati, a možda i nisam spreman sada za ulogu selektora'', iskren je Tumbaković, a prenosi ''Mondo''.

Naravno, osim njega, tek će se u javnosti pominjati nova imena. A takođe nas čeka i polemika da li poverenje treba ukazati stranom stručnjaku ili domaćem...

Duga je zima, imaće o čemu da se raspravlja...

Ne propustite