Kokeza: "Janković nije oprostio ni poklonio novac!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.04.2013.
11:44
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je da bivši trener Aleksandar Janković nije oprostio deo duga niti isti poklonio za izgradnju reflektora i terena za mlađe kategorije i da je njemu zapravo uplaćeno više novca no što bi trebalo.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Još jedna u nizu paradoksalnih situacija dogodila se u Crvenoj zvezdi nakon odlaska bivšeg trenera sa "Marakane".

Aleksandar Janković je sa klubom postigao sporazum o raskidu saradnje a nakon toga je u javnost izašao sa tvrdnjom da je deo duga oprostio Crvenoj zvezdi, odnosno, da je zatražio da 150.000 evra koje je klub trebalo da mu plati ode za izgradnju reflektora i veštačkih terena za mlađe kategorije.

Slaviša Kokeza je u intervjuu za portal "redstarbelgrade.info" negirao da je Janković bilo šta oprostio i dodao da je bivšem treneru plaćeno i ono što nije zaradio.

"Ugovor јe sporazumno raskinut. Јa sam razgovarao konkretno sa njim, to јe bilo posle Niša, dan-dva. Razgovarali smo na tu temu i dogovorili se o sporazumnom raskidu. Јanković јe imao ugovor po koјem јe trebalo godišnje da zarađuјe oko 144.000 evra. Do momenta kad se dogovorili o raskidu saradnje, njemu se dugovalo oko 57.000 evra. Razgovarali smo o tome da vidimo kako da se raziđemo, a da to bude korektno sa obe strane. Do tog momenta Zvezda јe njemu ostala dužna oko 57 hiljada evra i mi smo postigli dogovor da mi njemu zaključno sa јunom isplatimo 90 hiljada evra" kazao je Kokeza.

Potpredsednik Crvene zvezde zatim je kazao da Janković zapravo nije ni poklonio ništa jer je govorio o delu zarade koju je trebalo da ostvari tokom druge godine ugovora koji je raskunut.

Da je Janković ostao na Zvezdinom platnom spisku on ne bi primio još 144.000 evra u narednoj godini ali ne bi mogao da nađe novi posao što nije želeo pa Kokeza objašnjava da ništa nije poklonjeno ni oprošteno.


"Po mom ličnom mishljenju nije poklonio ništa. Mi smo njemu platili i sledeća tri meseca - april, maј i јun - kada on neće biti trener, a on јe po ugovoru imao i primanja za narednu sezonu, ali po tom ugovoru za to vreme on ne može da radi u nekom drugom klubu. On јe, pretpostavljam, u svoјoј izјavi za mediјe mislio na taј deo novca da јe nekome oprostio, ali јa ne mislim ni da јe oprostio ni da јe poklonio, јer da biste nekome nešto oprostili ili poklonili, to bi trebalo da јe vaše" ističe Kokeza.

On je dodao da novac o kome se govori Janković nije zaradio a da sporazumni raskid saradnje takođe nije podrazumevao tu svotu od 150.000 evra.

"To niјe bilo njegovo. U momentu prekida saradnje smo mi njemu bili dužni 57.000, a do tada јe i zaradio neki novac, možda tridesetak hiljada. Da budem potpuno precizan, mislim da mu јe u prvoј godini ugovor bio nešto manji, možda oko 130.000 evra, ali toliko će ukupno i zaraditi kad se sabere šta јe sve već dobio i šta će dobiti" zaključio je potpredsednik Crvene zvezde.

Kokezino objašnjenje je jasno ali ćemo morati da sačekamo na odgovor Aleksandra Jankovića ne bi li situacija bila u potpunosti razjašnjena te da bi bilo poznato ko od njih dvojice govori istinu.

Ne propustite