Kome će trebati pojas za spasavanje u 'Jezeru'? (19.00)

Autor: Miloš Marković
nedelja 24.11.2013.
10:48
Izvor: Sportske.net

Derbi devetog kola regionalnog takmičenja ABA lige igra se večeras u Kragujevcu gde domaći Radnički dočekuje Partizan.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Nakon poraza u prošlom kolu, oba rivala sa velikim ambicijama ulaze u večerašnji duel u 'Jezeru'.

Domaći Radnički poražen je na gostovanju Cedeviti, dok je Partizan na domaćem terenu pao u večitom derbiju.

Svakako da oba tima imaju maksimalne aspiracije, domaći tim se pre svega uzda u domaći teren vrelog 'Jezera', koje je više puta 'davilo' favorite.

"Oni su vrlo jaka ekipa, imaju snažan ofanzivni skok i sjajan šut za tri poena, posebno njihovih bekova, čvrsto igraju u odbrani."

"Ali pokazaćemo da i mi imamo kvalitetan tim. Uveren sam da možemo da ih savladamo. To ćemo uspeti ako igramo svoju igru, sa jakom odbranom i dobrim skokom. Jesu oni prvaci i evroligaši, ali mi igramo Evrokup. Možemo da pobedimo bilo koga kada poštujemo dogovore i imamo podršku kakva je u Jezeru.",
rekao je centar Radničkog, Muftau Jaru, treći igrač ABA lige po ukupnoj korisnosti.

Njegov kolega, Di Džej Sili, u prvi plan ističe važnost večerašnjeg meča, i sam ističe atmosferu u 'Jezeru' kao važan faktor.

"Ovo je vrlo jaka liga, ima puno dobrih sastava. Mislim da imamo kapacitete da ostvarimo klupski cilj, da zadržimo status učesnika Evrokupa. Pobeda nad Partizanom vraća nas u gornji deo tabele, gde mislim da nam je objektivno i mesto."

"Ovde imamo jako dobru atmosferu, kao na najboljim koledžima u SAD. Veoma mi se dopada kako to izgleda u Jezeru, prosto uživam. Vrlo je jak intenzitet navijanja, bučni su sve vreme utakmice, to mi se dopada. Pozivam navijače da dođu u nedelju, potrebna nam je njihova podrška - uz njih smo neuporedivo jači, to znaju i rivali.
", rekao je Sili.

Svesni su i gosti vrele atmosfere koja ih očekuje u 'Jezeru'.

Duško Vujošević očekuje tešku utakmicu i veliku borbu na parketu, ali i priželjkuje pobedu koja bi crno-bele vratila u ritam.

"Gostujemo ekipi koja je za nas tradicionalno neugodan protivnik, pogotovu na njihovom terenu. Radnički ima veliki broj igrača koji poseduju zavidan nivo iskustva igranja kako u ABA ligi tako i u Evropi. Njihov kvalitet samim tim nije sporan. Nesumnjivo i sigurno će protiv nas biti izrazito motivisani da pruže svoj igrački i timski maksimu. Sa tog aspekta nas čeka veoma teška utakmica i borba na parketu."

Mi nastojimo da niz poraza prekinemo. Kroz utakmicu u Kragujevcu želimo da se vratimo i rezultatski i, ono što je još mnogo bitnije, da igrači pokažu jedan zavidan nivo koncentracije i reakciju na sve ovo što nije bilo u dovoljnoj meri dobro na prethodnim utakmicama. Biće vrlo težak meč, mi nemamo preveliki izbor, kada su ovakve stvari u pitanju ekipa pokazuje karakter i sigurno da bi nas kvalitetna partija i dobra igra, pa samim tim i pobeda, vratila u jedan noramlana ritam, sa aspekta svih oni obaveza koje nas čekaju u daljem periodu."
, istakao je trener Partizana.

Derbi utakmica devetog kola regionalnog takmičenja između Radničkog i Partizana se igra od 19 sati.

Poslednji meč ovog kola se igra sutra, kada se sastaju Crvena zvezda i Mega Vizura.

Ne propustite