Kup - Jagodinci veruju u sebe

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.11.2013.
12:25
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Branilac trofeja u Kupu Srbije, ekipa Jagodine ponovo ima lepu priliku da se plasira u samu završnicu ovog takmičenja.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Žreb im je u četvrtfinalu za rivala dodelio ekipu Donjeg Srema, pa s obzirom na stanje na tabeli u Superligi, mnogi Jagodince vide kao favorita za plasman u polufinale.

Ipak, partija koju je Donji Srem pružio protiv Partizana u Humskoj proteklog vikenda, značajan je povod za oprez, iako u Jagodini ne beže od uloge favorita. Slično razmišlja i trener Mladen Dodić.

''Utisci jesu pozitivni, zato što je moglo biti i gore, međutim poslednja utakmica koju je Donji Srem odigrao na gostovanju Partizanu ukazuje na to da moramo biti maksimalno oprezni i da nikoga ne smemo da potcenimo a to je pokazala i utakmica na Karaburmi.

Imamo tri nedelje da se pripremimo za tu utakmicu i naše ambicije su da na proleće igramo polufinale Kupa i da opet iščekujemo žreb, a da bi smo to ostvarili moramo biti bolji na domaćem terenu od ekipe Donjeg Srema. Sam podatak da igramo na domaćem terenu i da smo osvajači trofeja daje nam ulogu favorita'',
izjavio je Dodić.

Jedna od uzdanica Mladena Dodića u nastavku sezone, ne samo protiv Donjeg Srema, jeste i Milan Milinković. On je svestan da je Jagodina osvajanjem Kupa, postavila visoke ciljeve i u tekućoj sezoni.

''Već smo igrali protiv ekipe Donjeg Srema kod kuće, ali ovo je potpuno druga utakmica u odnosu na Superligu, igra se ta jedna utakmica i tu se dosta odlučuje. Oni će biti sigurno dosta motivisani kao i mi, ali mi imamo tu jednu dužnost koju smo prošle godine stvorili prema sebi a to je osvajanje trofeja i uvek se očekuju najviši ciljevi pa je tako i ove godine'', ističe Milinković.

Iskusni golman Anđelko Đuričić
takođe respektuje rivala, ali ne sumnja u plasman Jagodine u polufinale.

''Gledao sam ih poslednjih par utakmica i iz utakmice u utakmicu igraju izuzetno kvalitetno i borbeno stoga mislim da nas ne očekuje ni malo lak zadatak, ali očekujemo da potvrdimo prošlogodišnji primat osvajanja Kupa i potrudićemo se da i ove godine trofej ostane u vitrinama FK Jagodina'', izjavio je Đuričić.

Kad su u pitanju aktuelnosti iz Jagodine, dodajmo i da će Dodićev tim u subotu odigrati prijateljsku utakmicu sa niškim Radničkim, na svom terenu od 13:00h, uz besplatan ulaz za navijače.

Ne propustite