Lalatović: "Ne zanima me što Sloboda posle nas igra sa Zvezdom"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.05.2014.
15:12
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Bivši kapiten Crvene zvezde koji trenutno sedi na klupi Napretka poručio je da ga ne zanimaju "čaršijske priče" kako će Kruševljani "dati bodove" Slobodi ne bi li Užičani naredne nedelje "pustili" Zvezdu i "pomogli" joj da dođe do titule.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Nakon 146. "večitog" derbija borba za šampionsku titulu se zakomplikovala pa su pored Partizana i Crvene zvezde u čitavu priču upleteni i klubovi koji nemaju veze sa gornjim delom tabele.

Prema teoriji navijača Partizana, rivali sa kojima Zvezda igra u poslednja tri kola trebalo bi da osiguraju opstanak do duela sa crveno-belima kako bi u duelu sa Zvezdom bili u poziciji da "prepuste bodove".

Plastičan primer ove vrste "teorije zavere" jeste predstojeći duel Napretka i Slobode iz Užica. Kruševljani u svojoj upravi i na klupi imaju osvedočene zvezdaše zbog čega će navodno prepustiti Slobodi bodove spasa, a onda će Užičani uslugu uzvratiti ekipi iz Ljutice Bogdana u susretu koji sredi nedelju dana kasnije.

"Oni dolaze ovde da traže bodove spasa, jer sledeću utakmicu igraju sa Crvenom zvezdom,ali nas kao klub i mene kao trenera to uopšte ne zanima" kratak je bio komentar trenera Napretak na gore naveden "scenario".

Strateg Napretka objasnio je da će njegov tim igrati u najjačem sastavu i da će odigrati maksimalno kako bi obezbedio tri boda koja bi superligašu iz Kruševca i matematički obezbedili opstanak u ligi tri kola pre kraja.

"Naš cilj se zna - protiv koga god da igramo mi idemo na tri boda. Ako u nedelju uzmemo taj trideset peti bod, mi smo i matematički osigurali opstanak, a ja sam ispunio svoje obećanje dato dolaskom u Kruševac da ćemo uzeti više bodova nego u jesenjem delu prvenstva" objasnio je Lalatović.

Jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Jelen Superligi objasnio je da su zimus mnogi sumnjali u Napredak ali da su njegovi izabranici tokom prolećnog dela sezone dokazali da su bez razloga potcenjeni.

"Za Napredak su svi pričali da će ispasti iz lige, mnogi zbog toga nisu hteli da dođu u klub, jer odlaskom četvorice standardnih i iskusnih igrača mnogi nisu videli lepu budućnost za klub. Ja sam nasuprot mnogima video sve to i verovao sam u moje mlade igrače, i oni su dokazali da su budućnost ne samo Napretka, već budućnost srpskog fudbala" zaključio je Nenad Lalatović uoči duela sa Slobodom.

Utakmica 27. kola Jelen Superlige Srbije između Napretka i Slobode igra se u nedelju sa početkom od 19 časova.

Ne propustite