Lalatović: "Privilegija je biti trener Napretka"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.01.2014.
19:29
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Fudbalski klub Napredak promovisao je u petak Nenada Lalatovića kao novog šefa stručnog štaba. Lalatović je na promociji obećao da će klub opstati u ligi i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je dobio priliku da vodi superligaša iz Kruševca.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Napredak iz Kruševca u petak je promovisao trećeg trenera koji će sesti na klupu tog superligaša u sezoni 2013/2014.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Nenad Lalatović, prihvatio je poziv čelnika Napretka i odlučio da svoju trenersku karijeru nastavi u Kruševcu.

"Došao sam u veliki klub, sa velikom tradicijom, meni je velika čast što sam došao ovde. Napredak je uz Zvezdu i Partizan najorganizovaniji klub, koji vode jako sposobni ljudi, koji imaju svoj plan i cilj. Odluka je bila laka" rekao je Lalatović na promociji u Kruševcu.

Talentovani trener karijeru je počeo u ekipi Srema da bi u prethodne dve godine vodio Proleter iz Novog Sada sa kojim je osvojio četvrtu poziciju u Prvoj ligi Srbije u sezoni kada je Napredak izborio povratak u Superligu.

Lalatović će na klupi naslediti Nenada Milovanovića koji je klub napustio nezadovoljan činjenicom da je Napredak dozvolio Mirosavljeviću i Bojiću da odu a nije doveo pojačanja pre početka priprema.

"Naš cilj je da u ovoj polusezoni ostanemo u ligi. Iako su mnogi sumnjali u ove igrače, odlaskom Bojića i Mirosavljevića, i mislili da možda ne možemo da izborimo opstanak, ja sam baš iz tog razloga došao ovde, zato što verujem u ove igrače, verujem u kadar i siguran sam da uz dva pojačanja neće biti doveden u pitanje opstanak u ligi" istakao je Lalatović.

Pored opstanka u ligi, Lalatović je kao cilj postavio i veći bodovni saldo na kraju prolećnog dela sezone no što je bio na kraju jeseni.

"Napredak je jedan dobar, organizovan klub, imaju sjajne navijače. Ja sam siguran da će navijači Napretka ove polusezone biti zadovoljni, i ono što je moj cilj je da uzmemo više bodova nego jesenas. Čast mi je i privilegija što ću biti trener Napretka iz Kruševca" zaključio je Lalatović.

Nakon promocije na stadionu "Mladost" Nenad Lalatović je odradio prvi trening sa igračima Napretka čime je zvanično stupio na dužnost.

Ne propustite