LE - Osvaldov prvenac, Đuričićeva asistencija, Kijevljanima nije do fudbala...

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 20.02.2014.
20:56
Izvor: Sportske.net

Juventus se mučio protiv Turaka koji su zaslužili više od poraza od 2:0. Fiorentina sigurna, verovatno nas čeka italijanski derbi u narednoj rundi. Totenhem sa rezervistima pao protiv Dnjepra, Valensija na sablasno praznom stadionu na Kipru dobila Dinamo

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Juventus je dobro krenuo, ali se u prvom poluvremenu ispromašivao Karlos Tevez. Imao je tri zrele prilike, a put do gola Turaka je našao Pablo Osvaldo. "Džoni Dep" je uz dosta sreće ušao u kolosalnu šansu i nije propustio da postigne prvenac.

U drugom poluvremenu očajni Juve, mnogo su grešili, čuli su se zvižduci, a Trabzon je postigao gol koji je poništen. Ostaće pitanje da li je lopta prešla liniju, pre nego što su Turci savladali Bufona. Probao je Konte i sa tri napadača, ali ovo je verovatno najgore poluvreme Juventusa u sezoni.

Mogli su ipak da dobiju ubedljivije, Pogba je pogodio stativu u samom finišu meča. I Turci su u 90. minutu imali izglednu kontru, Juve im je baš dopustio mnogo večeras u Torinu. Ipak, Trabzon nije izdržao, Tevez nije davao golove, ali jeste asistirao, povratna lopta za Pogbu, 2:0 za Juve, to je ipak velika prednost pred revanš.

Golove možete videti ovde.

Fiorentina je ostavila mnogo bolji utisak, već su praktično eliminisali Esbjerg, ako prođe Juventus, gledaćemo italijanski derbi u osmini finala. Dance je načeo Matri, domaći su izjednačili, ali je razlika u kvalitetu prevelika, Iličić i Akvilani su približili Toskance narednoj rundi.

Totenhem je sa rezervnim timom poražen u Dnjepropetrovsku, domaćin opasniji nekoliko puta su pretili Fridelu, da bi iz penala nesuđeni fudbaler Liverpula, Konopljanka doneo zasluženu pobedu Ukrajincima.

Dinamo iz Kijeva zbog poznatih razloga nije mogao kod kuće da dočeka Valensiju. Igralo se na sablasnom stadionu na Kipru, bolju igru Španaca je krunisao Čileanac Edu Vargas u drugom poluvremenu. na kraju je Sofijan Feguli potvrdio trijumf gostiju.

Benfika je posle asistencije Đuričića i gola Lime slavila u Solunu protiv PAOK-a.



Černomorec je imao više od igre u sudaru sa Lionom, nisu dali gol. AZ Alkmar je u samom finišu slavio u Češkoj, Virgever je posle akcije Gudelja presudio Liberecu.

U prvom meču dana, na lošem terenu, bez pravih uslova za igru, nije bilo golova u duelu Anžija i Genka. Dagestanci su završili sa desetoricom, isključen je Maksimov.

Anži - Genk 0:0
Juventus - Trabzon 2:0
Dnjepar - Totenhem 1:0
Esbjerg - Fiorentina 1:3
Liberec - AZ Alkmar 0:1
PAOK - Benfika 0:1
Černomorec - Lion 0:0
Dinamo Kijev - Valensija 0:2

Ne propustite