LEN zadao novi udarac crnogorskom vaterpolu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.08.2012.
18:58
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Samo nekoliko dana posle šokantnog poraza od Srbije u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, crnogorski vaterpolo dobio je još jedan ozbiljan udarac, i to na klupskom planu. Naime, klubova iz ove zemlje naredne sezone neće biti u evrop

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

To je odluka LEN - a, koju su u Crnoj Gori protumačili kao ''osvetu'', zbog odustajanja njihovog šampiona Jadrana, ali i Budve i Primorca od nastupa u Evroligi.

Pomenuti klubovi su otkazali nastup u elitnom tamičenju zbog lošeg finansijskog stanja, a oni koji su imali ambiciju da igraju Kup Evrope dobili su negativan odgovor od Međunarodne plivačke organizacije (LEN).

"Crnogorski klubovi su u finansijskim problemima, a i procenjeno je da sa ekipama koje poseduju ne mogu da budu konkurentni u Evroligi. Da su mogli da igraju Evroligu, problema ne bi bilo, ali Kup Evrope im nije dozvoljen, LEN je tako odlučio", izjavio je generalni sekretar Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Dejan Adžić, a prenose vijesti.me.

U crnogorskim medijima ovakav epilog već karakterišu ocenom da je crnogorski klupski vaterpolo ''pao na najniže grane''.

Ne propustite