Liga Kup - Trofej otišao u plavi deo Mančestera!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 02.03.2014.
16:57
Izvor: Sportske.net

Mančester Siti je, posle preokreta, uspeo da savlada motivisani Sanderlend, koji je igrao za prvi trofej od 1973 godine. Borinijev gol u 10. minutu dao im je nadu da mogu načiniti senzaciju, ali su Ture i Nasri, sa dva brzopotezna, prelepa gola, postavili

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Siti je krenuo snažno u meč, želeći da što pre stekne prednost. Prvu priliku je imao Aguero u 9. minutu, ali je njegov šut sa preko 20 metara odbranio Manone.

U sledećem minutu, potpuno neočekivano, Sanderlend je došao do vođstva.

Bivši fudbaler Sitija Džonson poslao je loptu ka Boriniju, koji je uspeo da "otrese" i Kompanija i Demikelisa i završi akciju sjajnim udarcem spoljnim felšom. Pantilimon je bio nemoćan, Sanderlend je poveo!

U narednim minutima očekivalo se da Siti još jače pritisne Sanderlend, ali to se nije desilo. "Crne mačke" su uspevale da drže ravnotežu u posedu lopte, i čak da naprave nekoliko dobrih akcija, kojima je izostala završnica.

Sledeća velika prilika za Siti došla je u 33. minutu, posle kornera. Kompani je bio najviši u skoku, uputio dobar udarac, ali je Ves Braun uspeo da izbaci loptu sa same gol linije.

Prvo poluvreme bilo je jako dinamično, Sanderlend je vodio i posle vođstva bio neočekivano hrabar i konkretan u izletima na Sitijevu polovinu.

Drugo poluvreme se nastavilo kako se prvo završilo, sa par dobrih napada na obe strane. Prvo je Silva završio odličnu akciju u kojoj je učestvovao čitav vezni red "Građana", ali njegov udarac ipak nije bio dovoljno dobar.

Samo minut kasnije, Ki je testirao Pantilimona sjajnim udarcem sa preko 30 metara, ali je Rumun bio oprezan i izbacio loptu u korner.

U 55. minutu, Siti je došao do izjednačenja. Zabaleta je odložio loptu do Turea, koji je sa gotovo 30 metara, naizgled nonšalantno šutirao ka golu Manonea. Lopta je imala neverovatnu putanju, i na kraju završila u samim rašljama Sanderlendovog gola. Jedan od najboljih golova ove sezone, sasvim sigurno!

Tek što su krenuli sa centra, igrači Sanderlenda su izgubili loptu. Kolarov se "stuštio" ka kaznenom prostoru "Crnih mačaka", uputio centaršut na koji je Nasri naleteo i šutem iz prve, spoljnim delom stopala, uputio neodbranjiv udarac i doneo prednost Sitiju.


Sve što su gradili fudbaleri Sanderlenda, srušilo se za samo 2 minuta.

To je psihički uticalo na njih, pošto su se ređale prilike pred golom Manonea, ali fudbaleri Sitija nisu imali dovoljno koncentracije u završnici da postignu još jedan gol, koji bi sigurno rešio sva pitanja oko pobednika.

Flečer je imao jednu priliku u 72. minutu, kada je njegov šut iz prve otišao pravo u ruke Pantilimona.

U 90. minutu Hesus Navas je postigao i treći gol za Siti na asistenciju Turea i slavlje domaćih moglo je da počne.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite