Ljudi kakav fudbal, Liverpul srušio Siti!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 13.04.2014.
16:31
Izvor: Sportske.net

Redsi rasturili "Građane" u prvom poluvremenu, Siti se vratio i čak bio bliži pobedi, a onda Kutinjo doneo presudu posle greške Kompanija. Liverpul slavio sa 3:2 i sada drži sudbinu prvenstva u svojim rukama!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Sjajne scene na "Enfilldu", Redsi su obeležili godišnjicu tragedije na "Hilsbrou", a kada su zapevali "You'll never walk alone", krv se ledila u žilama i onima koji ne navijaju za Liverpul.

Na terenu rapsodija, bezglavi Siti bez plana u odbrani, kratko se čekalo na prvi gol, Suarez je izigrao prvo Demikelisa, pa se Kliši odbio od Urugvajca kao od stene, pas ka Sterlingu koji je majstorski prevario Kompanija i Harta, 1:0.

Delirijum na "Enfildu", ređale su se opasne situacije, jednom je nakon kornera Hart sjajno intervenisao. To nije bila dovoljna opomena, korner sa druge strane, Škrtel na prvoj stativi, čovek je rođen za ovakve situacije, 2:0.

Povredio se i Jaja Ture, "Građani" su uz svu muku ostali i bez vođe. Treći gol je visio u vazduhu, ali "Crveni" nisu dotukli rivala.

U samom finišu prvog poluvremena gosti su mogli da se vrate u utakmicu. Dva puta su fudbaleri Liverpula vadili loptu sa gol linije, Sterling je posle gola stigao i da spasi čist pogodak.

Ipak, na odmor je Liverpul otišao sa velikih 2:0.

U nastavku sporna situacija, Suarez koji je već u prvom poluvremenu dobio žuti karton, pada bez kontakta u duelu sa Demikelisom, morao je da bude isključen, sudija Klatenburg mu je oprostio.

Siti bolji u nastavku, posle sjajne akcije Milnera, akcije koja je tekla uz veliki broj kratkih pasova, Silva je egzekutor, 2:1 i odjednom je Liverpul u panici.

Ređale su se opasne situacije, šest minuta kasnije već je 2:2. Akcija po boku, nespretno je intervenisao Džonson nakon centaršuta, a Minjole je ubacio loptu u svoju mrežu. I posle toga Siti bolji, Džeko je mogao da okrene, ali je Minjole uspeo da spreči najgore.

Petnaestak minuta pre kraja, nova prilika za Siti, Aguero koji je zamenio Džeka se oslobodio Škrtela, pas ka Silvi koji je zakasnio za treptaj oka i nije najbolje zahvatio loptu pred golom domaćih.

Kazna je stigla par minuta kasnije, Kompani je očajno zahvatio loptu u želji da je izbaci, stigla je do Kutinja, majstorski potez, Hart nemoćan 3:2 za Liverpul!

Do kraja je Liverpul uspeo da odbrani vođstvo, Henderson je zbog starta sa dve noge u nadoknadi pocrveneo  ali nikoga nije bilo briga. Liverpul je uspeo da poveća prednost nad Sitijem na sedam bodova, ali "Građani" imaju dva meča manje. Čelsi je drugi, ima pet bodova manje, ali i meč manje, ovaj sa Svonsijem koji počinje u 17:07

Ali dominantan utisak ostaje fantastičan fudbal na "Enfildu", ono najbolje što fudbal može da ponudi. "Crveni" imaju sve u svojim rukama, ako dobiju sve četiri utakmice do kraja biće šampioni, prvi put posle gotovo četvrt veka.

Golove možete videti ovde.

Ne propustite