Ljudi, šta je sa Barsom?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.03.2014.
09:28
Izvor: Sportske.net

Novi neuspeh, očajna igra, rezultati koji se ne mogu opravdati u 2014. Da li je Barsa juče u Valjadolidu izgubila šampionsku titulu?

Beta/AP Photo/Israel L. Murillo
Beta/AP Photo/Israel L. Murillo

Povezane vesti

Šta se dešava sa Barselonom u 2014. je pitanje katalonskih medija. Blaugrana je osvojila samo 17 od 30 bodova u prethodna dva meseca, u novu godinu su ušli sa oporavljenim Leom Mesijem, izjednačeni sa Atletikom, ali i sa +5 u odnosu na Real. Sada, ne samo da je prednost ispuštena, već, ako ovako nastave, izgubiće titulu.

Poraz na "Zorilji" je drugi uzastopni na strani, Katalonci nikoga nisu uverili u poslednje vreme da imaju kvalitet za vrh. Neshvatljivo je za tim da ne postigne gol, prečesto im se to dešava, setite se i mečeva na "San Mamesu" kao i protiv Osasune. Imali su dovoljno vremena da posle vođstva Valjadolida okrenu rezultat, ali su u drugom poluvremenu gotovo delovali bezopasno.

Ovo je njihov prvi poraz na "Zorilji" u poslednjih šest mečeva, Ćavi kaže da je loš teren jedan od uzroka, ali timovi kao Barsa ne mogu da nađu takva opravdanja.

Oko 90% ispitanika ankete u vodećem listu "Sport" smatra da je liga izgubljena juče protiv Valjadolida i da će prednost Reala, ako danas "Merengesi" dobiju Levante kod kuće, biti nedostižna. Ona će iznositi "samo" 4 boda, međutim ovakva Barselona nikome ne uliva poverenje.

Čija je greška?

I tu čitaoci lista imaju jasan stav, igrači su krivci, ne Tata Martino. Barsa je delovala bezvoljno, Deni Alveš je sinoć nešto natuknuo o tome da je ekipa bila u kontra-ritmu, ali je jasno da će glava trenera biti "ucenjena", ako se stvari ne poprave.

Namrštena lica, ali i primetno suzdržavanje da se ne kaže nešto krupno bili su primetni sinoć po povratku iz Valjadolida.

Mediji se pitaju gde je nestao Nejmar, zbog čega tim deluje bezidejno.

"Nismo se odrekli lige, borićemo se dok postoji matematika", rekao je Tata Martino sinoć posle šoka u Valjadolidu.

Ali, pre lige, sledi revanš sa Sitijem, on nije formalnost, bez obzira na lepu prednost iz Engleske, jer u Kataloniji misle da su "Građani" namirisali krv i da sigurno posle ovakvih partija vide svoju šansu da naprave čudo i plasiraju se u četvrtfinale.

Ne propustite