LŠ - Iznenadili Sutjeska i Islanđani

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.07.2013.
20:57
Izvor: Sportske.net

Nova izenađenja u kvalifikacijama za LŠ priredili su šampioni Crne Gore i Islanda. Hafnarfjordur savladao Ekranas kao gost, dok je Sutjeska izborila remi 1:1 na gostovanju Šerifu.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Izgleda da bi šampionu Srbije rezultati današnjih mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona mogli da posluže kao ozbiljno upozorenje pred gostovanje Širaku.

Nakon što je Šahtjor iz Kazahstana uspeo da savlada BATE kao gost, isto je učinio i šampion Islanda na gostovanju Ekranasu. Istina, Ekranas ne spada u red jačih evropskih klubova ali je svakako neočekivano da ekipa čije ime pola Evrope ne može da izgovori (Hafnarfjordur) slavi u Litvaniji.

Islanđani su savladali Ekranas minimalnim rezultatom (1:0) pa im sada ni plasman u treće kolo nije nemoguća misija.


Ništa manje iznenađenje nije ni rezultat koji je šampion Crne Gore ostvario u Tiraspolu. Šerif nije uspeo da savlada Sutjesku kao domaćin, već je morao da se zadovolji remijem (1:1) koji šampionu Crne Gore daje veće šanse pred revanš u Nikšiću.


Do sada je odigrano pet utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona a uspeli smo da vidimo čak dve pobede totalniha autsajdera kao i povoljne rezultate koje su malo očekivano ostvarili šampioni BiH i Crne Gore kao gosti.

Kvalifikacije za Ligu šampiona (2. kolo):
Plzenj: Viktorija (Češ) - Željezničar (BiH) 4:3
Minsk: BATE (Blr) - Šahtjor (Kaz) 0:1
Tbilisi: Dinamo (Gru) - Strejmur (Fao) 6:1
Tiraspol: Šerif (Rum) - Sutjeska (Cng) 1:1
Panevežis: Ekranas (Lit) - Hafnarfjordur (Isl) 0:1


Ne propustite