LŠ - 'Kari' ispratio "Mašineriju" u četvrtfinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.03.2014.
22:37
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Bajern Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su revanš susretu remizirali sa Arsenalom i sačuvali prednost stečenu iz prvog meča.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope i najubedljiviji tim Starog kontinenta u tekućoj sezoni plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanš susretu osmine finala sa Arsenalom uspeo da sačuva prednost stečenu na "Emiratima".

Izabranici Pepa Gvardiole remizirali su sa "Tobdžijama" rezultatom 1:1 (0:0) u revanš susretu osmine finala LŠ, ali su zahvaljujući trijumfu od 2:0 na "Emiratima" slavili ukupnu pobedu rezultatom 3:1, a samim tim i plasman u četvrtfinale elitnog evropskog takmičenja!

Golove pogledajte OVDE!

Prvo poluvreme nije bilo preterano sadržajno kada su prilike za postizanje golova u pitanju. Bajern je bio konkretniji a činjenica da je držao loptu u posedu više od 60% vremena dala je timu Pepa Gvardiole apsolutnu kontrolu nad utakmicom.

Prvu solidnu priliku propustio je Roben nakon centaršuta Riberija. Holanđanin je dobro sačekao loptu na drugoj stativi ali je lopta posle njegovog udarca prvo pogodila zemlju a potom otišla preko prečke.

Uspeo je Bajern u 26. minutu da dođe do pogotka ali je on opravdano poništen jer se Havi Martinez nalazio u ofsajd poziciji.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta Arsenal je propustio u 31. minutu, nakon kornera i solidnog udarca glavom Olivijea Žirua. Do odlaska na odmor Mandžikić je glavom tukao preko prečke a Gece sa petnaestak metara nije uputio dovoljno dobar udarac da bi Fabijanski bio matiran.

Početak drugog poluvremena doneo je sve ono zbog čega su se navijači večeras okupili na "Alijanc Areni".

Bastijan Švajnštajger doneo je prednost Bajernu na isteku 54. minuta. Nemac se našao usamljen u petercu "Tobdžija", bez ometanja primio loptu koju mu je uputio Riberi, a potom rutinski matirao Fabijanskog za 1:0.

Činilo se već tada da je Bajern rešio pitanje pobednika u ovom dvomeču, ali je pogodak Lukasa Podolskog iz 57. minuta dao nadu Arsenalu.

Nemac je nakon dobrog duplog pasa sa Žiruom izgubio loptu, a potom odgurnuo Lama, što sudija nije okarakterisao kao prekršaj, pa je u nastavku akcije ušao peterac i matirao Nojera udarcem u bliži ugao.

Ispostavilo se da je pogodak bivšeg napadača Bajerna bio poslednji na večerašnjem meču a Arsenal do kraja nije ni dobio priliku da ozbiljnije ugrozi Nojera pa Bavarci sasvim zasluženo odlaze u četvrtfinale i nastavljaju borbu za odbranu trofeja.

Propustili su Nemci šansu da upišu duplu pobedu ali promašeni jedanaesterac Milera iz 92. minuta neće previše nasekirati Gvardiolu i njegove momke.

Germany Soccer Champions League

Jedan od najboljih srpskih košarkaških trenera, Svetislav Pešić, pratio je iz lože "Alijanc Arene" duel dva tima u društvu čelnika fudbalskog kluba iz Minhena. "Kari" je tako ispratio "Mašineriju" u dalji tok takmičenja Lige šampiona.

Ne propustite