Luis Garido: "Jedva čekam derbi!"

Autor: Miloš Marković
nedelja 17.03.2013.
09:21
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Pojačanje Crvene zvezde iz Hondurasa, Luis Garido, veliki 'radnik' koji je svojim odnosom prema klubu već oduševio navijače beogradskog kluba, razgovarao je za portal 'redstarbelgrade.info' o svojim prvim utiscima o Srbiji.

redstarbelgrade.info
redstarbelgrade.info

Povezane vesti

Reprezentativac Hondurasa već na startu svog boravka u Beogradu, poakzao je da ima predispozicije da postane veoma važan fudbaler Crvene zvezde.

Govoreći o svojim prvim utiscima u Srbiji, Garido ističe da mu u privikavanju na novu sredinu najviše pomaže Brazilac Kadu.

"Zahvaljujući njemu, sve mi lakše pada. Zaista mi mnogo pomaže, i on i Dauda, koji govori samo engleski, pa ga ne razumem mnogo.", ističe Garido.

Fudbal je, kako univerzalni jezik komunikacije, prava prilika da se Garido najbolje izrazi i pošalje poruku.

U svojim prvim utiscima o klubu, poebno ističe zahvalnost prema navijačima čiju podršku oseća iako ih ne razume.

"Crvena zvezda je veliki klub sa sjajnim igračima koji su pri tom i dobre osobe. Zaista sam impresioniran i mogu da obećam da ću raditi još jače i više, a sve za uspeh Crvene zvezde."

"Želeo bih da se zahvalim navijačima, trudiću se da im pokažem da mogu bolje. Oni su zaista sjajni, pružaju nam ogromnu podršku."
, rekao je Garido.

U prve dve utakmice koje je odigrao za svoj tim, Garido se isključivo koncentrisao na defanzivne zadatke.

Ističe da može da pomogne i u napadu, ako se to od njega bude tražilo.

"U napadu ne učestvujem previše jer trener od mene zahteva da radim u defanzivi i ja to poštujem. Ako se od mene bude zahtevalo da budem ofanzivniji, nema problema, mislim da i tu mogu da pomognem.", rekao je Garido.

Kao i svi inostrani fudbaleri koji su u Srbiji boravili pre njega, i Garido je sa posebnom pažnjom slušao o večitom derbiju.

U Hondurasu je, kako kaže, učestvovao u sličnom.

"U Hondurasu sam učestvovao u Superklasiku između Olimpije i Motague. I tamo je isto vatrena atmosfera kao ovde, koriste se rakete  i baklje na derbiju, a čuo sam da je i ovde tako."

"Svi su mi pričali o derbiju između Zvezde i Partizana kada sam dolazio i iskreno jedva čekam sve to da vidim."
, ističe Garido za 'redstarbelgrade.info'.

Inače, Garido će na večiti derbi morati da pričeka do 18. maja kada će njegov tim gostovati na stadionu JNA.

Ne propustite