Mali Čava: "Još nismo svesni uspeha"

Autor: Filip Mitrović
četvrtak 12.04.2012.
16:43
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Jučerašnjom igrom , Zvezdin vezista pokazao izuzetnu taktičku zrelost i smirenost, uprkos manjoj minutaži u prolećnom delu sezone.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena Zvezda plasirala se u finale Kupa Srbije duplom pobedom nad "večitim" rivalom, a Miloš Dimitijević ističe da su pobede samo plodovi kvalitetnog rada i dobre atmosfere iz svlačionice crveno-belih.

"Još nismo svesni uspeha koji smo ostvarili. Ubedljivo smo slavili u dva meča, bez primljenog gola.

Ubedili smo, verujem sve kakav ekipni i pojedinačni kvalitet i karakter posedujemo. Svi dišemo kao jedan, igrači sa klupe i oni koji su bili na tribinama, svi smo zaslužni za ovaj uspeh. Sada tek žalimo zbog bledog jesenjeg učinka, jer mislim da zaostatak na tabeli ne oslikava pravi odnos kvaliteta timova." rekao je Dimitrijević.

Prosinečki je u Humskoj izveo tim, u za njega, atipičnoj formaciji, međutim Dimitijević otkriva da je Robi to nagoveštavao.

"Nekoliko dana pred derbi šef nam je rekao da ćemo promeniti formaciju. Spremili smo se dobro, a na sastanku pre utakmice Prosinečki nam je do detalja opisao kako će se razvijati utakmica, predvideo je bukvalno sve detalje, kao da je već odgledao susret. Pri polasku na stadion rivala svi smo bili ubeđeni da ćemo pobediti." kaže Zvezdina "sedmica".

Iako je većinu utakmica u prolećnom delu, uglavnom počinjao sa klupe, "Mali Čava" je meč počeo u startnoj postavi i odigrao dosta dobro.

"Istina je da nisam puno igrao, što se odrazilo malo na moju fizičku pripremljenost, jer sam se u drugom poluvremenu brže zamorio. To sad nije ni toliko bitno, ono što se pamti je sjajna igra čitave ekipe, taktički zrela, sa mnogo borbenosti i želje. Trudiću se da i u nastavku sezone nastavim ovako da igram." zaklučio je Miloš Dimitijević.

Tokom meča, Dimitrijević je dobio udarac u glavu, zbog koga je zamenjen. On veruje da pobeda nije teže prirde i da će biti na raspolaganju Robertu Prosinečkom u svim narednim mečevima u prvenstvu, gde će, oreme njegovim rečima, Zvezda uvek ići na tri boda. Na pitanje da li će mu ožiljak biti uspomena na sinoćni derbi, Miloš je dao zanimljiv odgovor.

"Moguće, ali najlepše uspomene ipak nisu na, već u glavi."

Ne propustite