Milovanović: "Konačno meč bez favorita"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 30.03.2013.
11:02
Izvor: Sportske.net, fknapredak.rs

Trener Napretka Nenad Milovanović kazao je pred duel sa Bežanijom da će njegov tim konačno odigrati utakmicu u kojoj neće biti favorit što je jako važan aspekt u sticanju neophodnog nivoa forme za očuvanje prve pozicije u PLS.

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

U nedelju su na programu dueli 21. kola Prve lige Srbije iako još uvek nisu odigrani svi iz 20. kola zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Napredak je bio među timovima koji u sredu nisu igrali što je drugi put u prolećnom delu sezone da lider mora da "preskače" utakmice. Ta činjenica zabrinjava i Nenada Milovanovića koji bi voleo da ekipa što pre uđe u formu.

"Mi smo se spremali za meč sa Mladenovcem, ali smo bili primorani da menjamo planove tako da se sada već dva dana pripremamo za duel sa Bežanijom. Polako ulazimo u formu, što je i normalno, ali s druge strane nije isti trenažni proces kada znate da je utakmica za vikend i kada imate utakmicu u sredu. Nadam se da ćemo ovaj nivo forme održati i polako kroz utakmice tek ući u pravu formu" kazao je strateg Kruševljana.

Naredni protivnik lidera Prve lige Srbije ne zna za poraz u drugom delu sezone a pojačanja koja su stigla tokom zimskog prelaznog roka garantuju Bežaniji opstanak u ligi.

Zbog svega toga Milovanović ulogu favorita prvi put tokom prolećnog dela sezone ostavlja po strani jer veruje da će se na stadionu Hajduka sa Liona igrati meč bez favorita.

"Bežanija ima sedam bodova iz prva tri kola, a dva puta su gostovali i odnosili ceo plen, iz Novog Sada i Užica. Znate i da je naš jesenji duel bio veoma zanimljiv za publiku, jer viđeno je pet golova i naš preokret u drugom poluvremenu, s tim što smo treći gol koji nam je doneo pobedu postigli par minuta pred kraj. Sada je to ekipa koja se ekstremno pojačala, doveli su Purovića, koji je reprezentativac, igrao je za Zvezdu i u inostranstvu, kao i Lazetića koji je bio u Partizanu, imaju Injca i golmana Božovića, tako da, da prvenstvo sada počinje, uveren sam da bi oni bili jedan od kandidata za ulazak u Superligu. Zbog svega toga, mislim da je ovo utakmica u kojoj možda nismo ni favoriti, da favorita nema", ističe Milovanović.

Utakmica Bežanije i Napretka igra se na stadionu Hajduka na Lionu, u nedelju 31. marta, sa početkom u 15 sati i 30 minuta.

Ne propustite