Može li Liverpul da obori Čelsijev rekord?

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 14.04.2014.
18:18
Izvor: Sportske.net

Na 'Enfild Roudu' je cilj titula šampiona Engleske koja se čeka od 1990. godine, ali ako uzmemo u obzir koliko je efikasna Rodžersova ekipa ove sezone, postavlja se pitanje da li će pasti rekord Premijer lige po broju datih golova u jednoj sezoni koji je

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Na četiri kola pre kraja lideri Premijer lige, fudbaleri Liverpula, postigli su ukupno 93 gola i nedostaje im još 10 da izjendače, odnosno 11 da obore Čelsijev iz sezone 2009/10 od 103 gola.

Dvojica vodećih strelaca lige su članovi 'Redsa', Luis Suarez do sada je 29 puta tresao protivničku mrežu, Dani Staridž 20.

Međutim, na 'Enfildu' strepe šta će biti sa Staridžom u nastavku, budući da se povredio, ne zna se koliko je ozbiljno i koliko će morati da odmara.

Problem je što je ovaj tandem i te kako uigran, te bi eventualno odsustvo engleskog reprezentativca moglo da ima teže posledice.

Rodžers u rosteru ima Jaga Aspasa, napadača koji je letos stigao iz Selte kao veliko pojačanje i najbolji igrač kluba iz Viga, ali on je igrao isuviše malo od doalska na 'Enfild Roud' da bi mogao da figurira kao ozbiljna zamena za Staridža.

Liverpul u proseku postiže 2.9 golova po meču u prvenstvu, i ukoliko održi taj prosek (neka bude tri da ne zabeđujemo), rekord Premijer lige će biti oboren.

U poslednja četiri kola, 'Crveni' najpre gostiju 'davljeniku' Noriču na 'Kerou Roudu', potom čekaju Čelsi, koji im 'dahće za vratom' sa dva boda zaostatka, onda idu na 'Selhast Park' Pjulisovom Kristal Palasu, gde su 'Plavci' nedavno položili oružje, i na kraju igraju na 'Enfildu' protiv Njukasla.

Zanimljivo, klupski rekord po broju postignutih golova datira iz sezone 1895/96, kada se Liverpul takmičio u drugoj diviziji i kada su njegovi igrači postigli 106 golova na 30 mečeva.

'Redsi' bi takođe mogli da obore rekord Premijer lige kada je reč o broju golova postignutim u gostima. Do sada su postigli 42, rekord drži Mančester Junajted, čiji su fudbaleri u sezoni 2001/02 postigli 47.


Ne propustite