Muta Nikolić: "Radnički je kragujevački klub"

Autor: Kragujevac.Sportske.net
sreda 06.03.2013.
14:51
Izvor: Sportske.net

Trener Košarkaša Radničkog iz Kragujevca rekao je da je Radnički kragujevački Klub i da će tu i ostati u buduće.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Muta Nikolić izjavio je klub rezultatima stvorio osnovu za izgradnju nove infrastrukture i da je neophodno da se obećanje sprovede u delo.

"Klub je rezultatima stvorio osnovu, sada sledi sprovođenje u delo neophodne infrastrukture. Da budem još konkretniji, predočeno mi je da bi lokacija nove hale bila na ulazu u Kragujevac", kaže Nikolić.

Nikolić takođe priča da je moguće naći alternativu u zemlji ako Jezero ne bude moglo da se prilagodi uslovima Eurolige.

"Nema odustajanja, to je izazov i za igrače i za mene koji se ne odbija. Tražićemo mesto gde ćemo da igramo, ako ne može u Jezeru. Ima rešenja u zemlji, jedno može da bude na jugu, alternativa postoji svakako," dodaje Nikolić.

Trener Radničkog još je i rekao da u pitanje dvorane započeli još dolaskom u Kragujevac 2009. godine, kao i da ima uverenja od gradonačelnika i počasnog predsednika da će do ostvarenja tog proekta i doći. On je dobio i usmeni odgovor čak i lokacije gde će se nova dvorana nalaziti.

"Još one 2009. godine smo otvorili pitanje nove dvorane. To je jedan od mojih ličnih i stručnih motiva što sam se vratio Kragujevcu. Preduslov je bio jasan razvojni put Radničkog i mi smo to ostvarivali iz sezone u sezonu. Već sada je izvesno da će ovo biti najbolja sezona od kada se igra Jadranska liga u Šumadiji. Otuda smelo tvrdim - zrelo je da realizujemo taj segment priče o daljem razvoju kragujevačke košarke. Imam uveravanja sa najbitnijih adresa, od gradonačelnika i počasnog predsednika, da će se to i desiti. Klub je rezultatima stvorio osnovu, sada sledi sprovođenje u delo neophodne infrastrukture. Da budem još konkretniji, predočeno mi je da bi lokacija nove hale bila na ulazu u Kragujevac, desno od Krsta, na parceli koja vodi ka Sajmu. Nisam pozvan da precizno kažem kada bi bila otvorena, ali znam da bi ove godine počela gradnja," priča Muta.

On naglašava dobar rad gradske uprave u Kragujevcu i dodaje da će nova dvorana koja će imati 10-12 hiljada mesta biti pravi pogodak, ne samo za košarku već i za sve sportove koji se igraju u dvorani.

"Primeri dobre prakse sa novim sportskim objektima u Kragujevcu, poput bazena, meni su dovoljni da verujem da će Kragujevčani dobiti i novu halu sa 10-12 hiljada mesta. To ne bi bila dobit samo za košarku, već za sve ostale dvoranske sportove u ovom gradu. Značajna bi bila, kako za prestonicu Šumadije tako i za celu Srbiju," prokomentarisao je trener.

Ne propustite