Na Borac borbeno i bez opuštanja...

Autor: Miloš Marković
petak 23.03.2012.
14:22
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Večiti derbi i prvi meč polufinala Kupa je već iza crveno-belih koji u subotu u veoma pozitivnom, pobedničkom raspoloženju dočekuju čačanski Borac.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Velika pobeda nad večitim rivalom je donela izuzetan podstrek ekipi Roberta Prosinečkog koja ima stoprocentan učinak u prolećnom delu prvenstva.

Nošeni odličnom publikom, punim tribinama i euforičnim navijanjem, crveno-beli su u obavezi da dobar niz nastave i protiv Borca koji na Marakani gostuje u subotu od 18 sati.

Nema sumnje da će se Crvena zvezda kajnje ozbiljno posvetiti meču koji predstoji, što je ujedno i najavio sam strateg crveno-belih.

„ Ja verujem da je moja ekipa već proslavila prethodnu pobedu i da je sad gotovo sa time.“

„Pobeda je značila na polju samopouzdanja, ali mi još ništa nismo osvojili. Sve vreme pričamo o ozbiljnosti ove utakmice koja nam predstoji. U svim klubovima postoji problem motivacije nakon velikih i važnih mečeva, ali mislim da takav problem neće postojati sutra. Znamo koliko nam sutrašnja utakmica znači, samim tim što nakon nje imamo sedam dana za oporavak i dodatne razgovore. Verujem da će ponovo doći veliki broj navijača, a oni će sigurno dati motiva igračima. Sve zavisi od nas, ukoliko budemo na svom nivou, odigramo kvalitetno i sa mnogo trčanja, onda možemo očekivati dobru utakmicu i pobedu Crvene zvezde“, ističe Prosinečki.

Da je večiti derbi arhiviran potvrđuje i Filip Kasalica koji obećava da će zajedno sa svojim saigračima učiniti sve da još jednom obraduje sjajne navijače.

„Mi smo već utakmicu sa Partizanom zaboravili, već sutradan smo se okrenuli Borcu. Nadam se da ćemo uz podršku naših navijača doći do trijumfa“, ističe strelac sa večitog derbija koji upozorava da je Borac jedna ozbiljna i dobra ekipa.

„Radi se o dobroj ekipi i mislim da stanje na tabeli ne pokazuje realnu sliku o njima, jer su dobra ekipa, i mislim da će doći na Marakanu da se nadigravaju sa nama i da uživaju u prelepom ambijentu koji će naši navijači, siguran sam, prirediti“, rekao je Filip Kasalica.

Jedna stvar na koju Prosinečki mora obratiti pažnju su određeni kardovski problemi pred meč sa Čačanima.

Milivojević neće igrati zbog crvenog kartona, Borha ima četiri žuta, Tošić i Kadu su takođe pod znakom pitanja. Ipak, Prosinečki ne brine.

„Imamo dugu klupu, imamo igrače koji mogu svakoga zameniti, imamo tim, kolektiv, i ne raduje me samo ova pobeda od 2:0, već jer vidim da je ekipa sve bolja i bolja. Uostalom, i ambijent u svlačionici nam je dobar, i to je jako bitno. Igrači koji ne igraju dolaze na utakmice, slave sa nama, i to je takođe pokazatelj da ekipa živi za rezultat i pobede.“, zaključio je Robert Prosinečki.

Ne propustite