Najbolji loši pred Laktaše

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 23.04.2013.
10:43
Izvor: Sportske.net

Sudeći prema formi u kojoj se najbolji prvotmci KK Crvena zvezda Telekom i Radničkog iz Kragujevca nalaze, čini se da bi ulogu najvažnijeg igrača polufinalne utakmice u Laktašima mogli da preuzmu oni sa manje zvučnim imenima no što su Rakočević i Ćapin.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Završni turnir ABA lige počinje u četvrtak polufinalnom utakmicom Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca.

Obe ekipe ušle su u seriju loših rezultata po završetku ligaškog dela regionalnog takmičenja a najbolji pojedinci pali su u formi i ostavili navijače dva kluba u neverici pred najznačajniji meč sezone.

Igor Rakočević i Aleksandar Ćapin bili su najkvalitetniji pojedinci i meč vineri Crvene zvezde Telekom i Radničkog u ABA ligi ali im je forma na šest mečeva u domaćoj ligi znatno opala, pa Ćapina nema ni među deset najkorisnijih igrača domaćeg šampionata, dok je Rakočević tek na petom mestu po učinku.

Mnogo bolju formu od pomenute dvojice pokazuju Boris Savović i Teriko Vajt od kojih prvi zauzima vodeću poziciju na listi najkorisnijih košarkaša KSL. Savović je na šest utakmica zabeležio indeks 127, što je za tri više od drugoplasiranog Bobana Marjanovića iz Mega Vizure.

Teriko Vajt je tek osmi najkorisniji igrač u Košarkaškoj ligi Srbije sa indeksom 83 ali je i tako najbolji pojedinac čete Miroslava Nikolića.

Istini za volju, u Laktašima se igra jedna utakmica i nema sumnje da će Rakočević i Ćapin dati svoj maksimum kako bi svoj tim odveli do Evrolige i šanse za osvajanje šampionskog prstena.

Utakmica između Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca igra se u četvrtak, 25. aprila, od 17 časova u hali u Laktašima.

Ne propustite