Nastavak sramote u ponedeljak od 19 časova u praznoj hali!!!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.02.2013.
23:22
Izvor: Sportske.net

Drugo poluvreme finala Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu obeležio navijački haos. Međusobne uvrede, provokacije kulminirale su ulaskom na parket nekolicine navijača crveno-belih koji su uspeli da probiju kordon Žandarmerije. Utisak je bio da će meč ipak b

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, Crvena zvezda je do finala stigla ubedljivim pobedama nad Vojvodinom i domaćim Radničkim, dok je Partizan lako izašao na kraj sa Slobodom u četvrtfinalu, a znatno više problema imao u polufinalu protiv Mega Vizure koja je poklekla tek u poslednjih pet minuta.

Večeras je počelo poenima Igora Rakočevića posle prekršaja Milosavljevića. Uzvratio je Lučić, ali Majk Skot donosi novu prednost Zvezdi - 2:4.

Milosavljević u narednom napadu partizana iznudio je prekršaj, ali je samo jednom bio precizan sa penala - 3:4.

Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Lučić pogađa prvu trojku, ali odmah uzvraća Nelson za 6:6. Rakočević trojkom vraća prednost Zvezdi - 6:9.

Poeni zatim na obe strane, a Lučić na četiri minuta do kraja prve deonice poentira za 10:12, uz prekršaj, posle čega je usledio i prvi tajm-aut.

Zvezda za sada održava blagu prednost, ali trojkom Bogdanovića Partizan stiže do novog izjednačenja - 16:16.

Međutim, Zvezda od tada pravi seriju 6:0 i stiže do najubedljivije prednosti od početka meča - 16:22. Bertans sa penala smanjuje na 18:22, dok na drugoj strani Skot pogađa jedno za 18:23.

Partizan uzvraća poenima Vestermana uz faul Samardžiskog na minut do kraja prve deonice. Francuz nije precizan sa penala, pa ostaje 20:23.

U finišu prve četvrtine videli smo još poene Katića i Bertansa, za 22:25 posle prvih 10 minuta.

Za sada kapiteni najraspoloženiji, Rakočević upisao već 11 poena, Lučić na drugoj strani osam.

Ni početak druge četvrtine ne donosi bitnije promene na parketu, Zvezda i dalje vodi, a u ovim trenucima pažnju je privukla prava ''grmljavina'' sa obe tribine istovremeno.

Vestermana kao da je atmosfera dodatno inspirisala, pogađa svoju prvu trojku za vođstvo Partizana - 29:28.

A onda i prvi manji incidenti, palo je nekoliko petardi na parket.

Vođstvo Partizana kratko je trajalo, trojkom Simonovića Zvezda opet stiže do prednosti - 30:33.

Savović sa penala pogađa jedno bacanje, a zatim uz sjajnu saradnju sa Vestermanom Gagić poentira za 32:34. Na četiri minuta do poluvremena, Gagić realizuje još jedan napad Partizana za novo izjednačenje - 34:34.

Par promašaja Gordona, a onda i njegova sjajna blokada na Rakočeviću na drugoj strani. Sledi kontra Partizana i nameran faul Simonovića na Lučiću. Tajm aut Vukoičića...

Prve čarke na parketu između dva kapitena, Lučića i Rakočevića na dva i po minuta do poluvremena. Ipak, sve se brzo smirilo, ali sve više petardi puca na parketu.

Ulazimo u sam finiš prvog poluvremena, poenima Vestermana Partizan ponovo vodi - 37:35. Ali ne zadugo - prvo poen Katića sa penala, pa trojka Subotića za 37:39, na 46 sekundi do poluvremena. Tajm-aut Vujošević...

Gagić zatim oba puta neprecizan sa linije slobodnih bacanja, Rakočević na drugoj strani siguran i Zvezda stiže na četiri poena viška - 37:41.

Do kraja prvog poluvremena još poen za Bertansa sa linije slobodnih bacanja - 38:41 vodi Zvezda posle prvih 20 minuta.

Drugo poluvreme počinje poenima Vestermana za 40:41, a zatim čak tri minuta bez poena na obe strane. A onda, Zvezda je dozvolila rivalu čak tri vezana napada, sve dok Bertans nije pogodio trojku i Partizan posle prva četiri minuta igre u trećoj deonici vodi 43:41.

Zvezda i dalje bez poena u ovom delu igre, sve do kontre koju je realizovao Skot na pet minuta do kraja treće četvrtine - 43:43.

I onda ono čega smo se svi pribojavali. Navijačke provokacije postaju sve žešće, par protivničkih obeležja zapaljeno je na tribini sa navijačima crno-belih, zatim su bila su primetna komešanja na tribini sa Zvezdinim navijačima, od kojih nekolicina zatim ulazi na parket.

S druge strane je poletelo par stolica, posle čega je meč prekinut, a igrači obe ekipe otišli u svlačionicu.


Izgledalo je da će meč ipak biti nastavljen, ali sad je ponovo sve dovedeno u pitanje posle novih tenzija kada je na meti protivničkih navijača bio Duško Vujošević.

Igrači ponovo napustili parket, košarkaši Partizana pozdravili navijače, a Zvezdine pristalice napuštaju dvoranu!

Ne propustite