Neefikasna Zvezda se oprostila od Evrope

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.08.2013.
22:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su svoj ovosezonski evropski put. Posle 1:3 u Odesi, na Marakani u revanšu nije bilo golova, pa dalje ide Černomorec. Milijaš u finišu prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kao što se i očekivalo, navijači Crvene zvezde su se okupili u velikom broju, bilo ih je na tribinama oko 40.000 i uz prepoznatljivu atmosferu pokušali su da pomognu svojim ljubimcima da se domognu četvrtog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Međutim, na terenu se stvari nisu odvijale onako kako su brojni navijači crveno-belih priželjkivali.

Crvena zvezda jeste imala inicijativu, pokušavala što pre do vodećeg gola kojim bi se prepolovila prednost ukrajinskog tima iz prvog meča, ali realizacija je bila veoma loša.

Odličnu priliku u 17. minutu imao je Miloš Ninković, zatim i Vešović, ali je na drugoj strani i Antonov mogao da donese prednost gostima, kada je izbio sam ispred Bajkovića, a šutirao pored gola.

Ninković je još jednom pripretio u 30. minutu posle akcije sa Savićevićem, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena iznudio i jedanaesterac!

Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je kapiten Nenad Milijaš, ali je njegov udarac u donji desni ugao zaustavio golman Černomoreca Bezotošnji. Ništa od vođstva Zvezde, na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović je u pauzi izveo Milijaša iz igre, ušao je Kasalica, ali napadi crveno-belih nisu bili opasniji nego u prvom poluvremenu.

Stekao se utisak da, kako se bližio finiš meča, domaći nisu imali snage da ozbiljnije pritisnu rivala. Doduše, u 82. minutu pokušali su u istom napadu i Milunović i Mihajlović i Kasalica, koji su ušli u drugom poluvremenu, ali se nisu snašli u gužvi pred golom gostiju.

To je bila i poslednja opasnost po gol Černomoreca koji je ostao neporažen na Marakani (0:0), pa će Zvezda morati da čeka neku narednu sezonu da napravi iole zapaženiji rezultat u Evropi.

Crveno-beli se od večeras okreću obavezama na domaćoj sceni, sa ciljem da konačno osvoje šampionsku titulu koja je šest godina u vlasništvu Partizana. Sa ovakvom igrom, pitanje je koliko je i to realan domet...

Crvena zvezda:
Bajković, Lazić, Martinović, Mladenović, Vešović, Kovačević, Milijaš (Kasalica od 46.), Pečnik, Savićević (Milunović od 78.), Ninković, Dauda (Mihajlović od 67.).

Černomorec
: Bezotošnji, Berger, Fontanelo, Mineiro, Kutas, Kirilo Kovalčuk, Bobko, Rijera (Zubejko od 88.), Samodin (Didenko od 80.), Đa Đeđe (Prijomov od 69.), Antonov.

Ne propustite