Nelson: "Dela umesto reči"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.09.2013.
18:33
Izvor: Sportske.net

Jedan od trojice Amerikanaca koji će braniti boje Crvene zvezde Telekom u predstojećoj sezoni izjavio je da će pred početak novih iskušenja stav svakog pojedinca u timu biti drugačiji u odnosu na godinu dana ranije.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Demarkus Nelson spreman je da u predstojećoj sezoni da svoj maksimum i pomogne Crvenoj zvezdi Telekom da zabeleži što bolje rezultate u četiri različita takmičenja.

Amerikanac je objasnio da ovoga puta neće biti obećanja o tome kako će trofeji biti doneti na Mali Kalemegdan jer se to prošle godine pokazalo kao kontraproduktivno.

"Naporno smo trenirali. Doduše, sada je vreme sezone kada svi pričaju, najavljuju šta će uraditi, ali mi želimo samo da igramo i da se koncentrišemo na teren. Prošle godine smo se opterećivali izjavama tipa 'osvojićemo ovo ili ono...'. Sada želimo da gradimo igru, hemiju i karakter. Pobeđuje se na kraju sezone, a tada želimo da budemo najbolji" objasnio je Nelson.

Njemu će predstojeća sezona biti druga u crveno-belom dresu ali će zato dvojica njegovih zemljaka imati vatreno krštenje početkom oktobra. U Zvezdu su letos stigli Čarls Dženkins i Blejk Šilb kojima je Nelson svojevrsna vrsta vodiča kroz Beograd.

"Ovo će za njih biti potpuno novo iskustvo. Posebno za Čarlsa, koji je prvi put u Evropi. Pamtim svoj prvi boravak u Evropi, u Italiji, a ovde stvri potpuno drugačije funkcionišu. Blejk ima više iskustva, igrao je u Francuskoj, igrao je u Evroligi. Rekao sam im da samo budu ono što jesu i da će to biti dovoljno" istakao je Nelson.

Prvi meč u novoj sezoni košarkaše Crvene zvezde Telekom očekuje 5. oktobra, kada idu u goste Širokom u prvom kolu ABA lige. Sredinom oktobra igraju i prvi meč u EL nakon 15 godina pauze a protivnik će im biti ruska Lokomotiva.

Ne propustite