Nevena sve bolja!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 17.01.2013.
14:12
Izvor: Sportske.net, SEM

Najbolja srpska skijašica nastavila je sa sve boljim rezultatima ove sezone, a tome u prilog ide drugo mesto na FIS veleslalomu u Marija Almu u Austriji.

zimbio.com
zimbio.com

Povezane vesti

Ignjatovićevoj je to najbolji plasman na jednoj međunarodnoj trci u veleslalomu ove sezone, dok je u slalomu, svojoj najjačoj disciplini, već jednom slavila.

Zahvaljujući drugom mestu u Marija Almu, Ignjatovićeva je osvojila prvi svojih 17 bodova u veleslalomu ove sezone.

"Skijala sam dosta dobro, u prvoj vožnji sam bila osma, ali je čak nas pet bilo u 20 stotinki. Zadovoljna sam rezultatom i nadam se da će mi veleslalom ići sve bolje i bolje.", istakla je Ignjatovićeva.

Pre veleslaloma u Marija Almu, Nevena je učestvovala i na slalomu u okviru Svetskog kupa u Flahauu, gde je ostvarila 45. vreme i nije uspela da se plasira u drugu vožnju i bori za bodove.

"Do prvog prolaza sam ušla u dobar ritam i bila dosta brza, ali sam u ulasku u strm deo staze posustala i borila se sve do kraja. Sam teren je bio lep, nije bio težak, ali su se napravili malo dublji tragovi po stazi dok ja nisam izašla na nju, i nisam se baš najbolje snašla ovoga puta. Nije bila to moja dobra vožnja, ali sam se izborila do cilja. Na sve tri trke Svetskog kupa na kojima sam startovala ove sezone vozila sam uvek određene delove jako dobro, što mi ukazuje da moram da spojim dobru celu vožnju. Nadam se da će se sve to poklopiti.", naglasila je najbolja srpska skijašica.

Nevenu predstojećeg vikenda očekuju dva slaloma Evropa kupa u austrijskom Šrunsu, a potom će startovati u Mariboru, u okviru Svetskog kupa.

Ne propustite