Nezadrživa Igokea, Radnički bolji od Splićana

Autor: Darko Mitrović
subota 08.12.2012.
18:45
Izvor: Sportske.net

U utakmici 12. kola regionalne lige, Radnički je pred svojim navijačima savladao ekipu Splita rezultatom 72:63, što je Kragujevčanima sedmi trijumf od početka sezone. U isto vreme, Igokea deklasirala Krku sa 83:63.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Splićani su u ''Jezeru'' pružili odličan otpor favorizovanoj ekipi Radničkog. Prvo poluvreme je proteklo u izjednačenoj igri, a blaga prednost češće je bila na strani gostujuće ekipe.

Na poluvreme se otišlo vođstvom Splićana rezultatom 34:32, a onda je usledio najbolji period igre Kragujevčana.

U trećoj četvrtini, Splićani su držali priključak do 26. minuta, a onda sledi serija Radničkog od 10:0, u kojoj je u glavnoj ulozi bio Teriko Vajt, pa domaći od 40:42 stižu na ''plus osam'' - 50:42.

U poslednjoj deonici, prednost Kragujevčana je postala i dvocifrena, 58:45 u 34. minutu, ali se gosti ni tada nisu predavali. Uzvratili su svojom serijom i u finišu vratili neizvesnost - 64:63!

Srećom, Teriko Vajt postiže ključnu trojku kojom je ponovo pokrenuo svoj tim, pa je Radnički do kraja došao čak i do sasvim solidnih 72:63.

Vajt je predvodio Radnički sa 22 poena, a solidan je bio i Emening sa 16. Kod gostiju, najefikasniji Vukušić sa 17 i Mimica sa poenom manje.

Radničkom je ovo sedma pobeda u dvanaest kola, Splićani imaju učinak od 5 pobeda i 7 poraza.

U isto vreme, Igokea je kao gost deklasirala ekipu Krke rezultatom 83:63 i potvrdila sjajnu formu, kojom je i stigla na čelo tabele.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, kada je domaćin imao blagu prednost, usledio je furiozan nastavak gostiju, koji su posle dominacije nad Partizanom u prošlom kolu, na kraju stigli do još jedne ubedljive pobede, desete u prvih 12 kola!

Jorović je bio najefikasniji u ekipi iz Laktaša sa 16 poena, a Hemonds je postigao 13.

Ne propustite