Nije svejedno! (21.00)

Autor: Miloš Marković
nedelja 15.09.2013.
16:57
Izvor: Sportske.net

Sa prvog ili trećeg mesta u četvrtfinale. To je ulog na večerašnjoj utakmici protiv Francuske za izabranike selektora Ivkovića.

eurobasket2013.org
eurobasket2013.org

Povezane vesti

Poraz od Ukrajine došao je kao poslednje upozorenje za 'Orlove'.

Mlada ekipa Srbije je pod velikim pritiskom, smatra selektor Ivković, i to pod nepotrebnim pritiskom.

Ivković želi da skine teret sa leđa svojih košarkaša, ističe da je njegovom timu pred odlazak u Sloveniju glavni cilj bio plasman na Svetsko prvenstvo, te poručuje da njegova ekipa treba da se vrati u realnost i fokusira se na svoju igru.

"Bez obzira na ishod meča sa Francuskom, mi smo u četvrtfinalu, što znači da bi nam bila potrebna samo jedna pobeda u seriji od sledeća tri meča kako bismo napravili istorijski uspeh i podvig za srpsku košarku. To je moje viđenje. Plasirali bismo se na Svetsko prvenstvo i sledeće godine, sa mnogo kvalitetnijim timom i nadam se manje problema i povreda, igrali na vrhunskom nivou", kazao je Ivković.

Večerašnji meč će ipak biti prilika da 'Orlovi' pošalju jasnu poruku.

Ovaj mladi tim je tokom dosadašnjeg takmičenja u Sloveniji pokazao veliki potencijal i kvalitet. Uz neophodnu koncentraciju, Francuzi mogu da budu savladani, a takav rasplet najviše bi i odgovarao srpkom timu u narednoj fazi takmičenja.

Gledajući sa matematičke strane, za Srbiju postoje dve jasne opcije - prva pozicija u grupi i treće mesto.

Pobeda 'Orlove' šalje na čelo tabele, poraz na treće mesto u kom slučaju posotje tri opcije konačnog raspleta u grupi.

Ako Litvanija pobedi Ukrajinu izbiće na prvo mesto, dok će Francuzi biti drugi, a Orlovi treći, Ukrajina četvrta. Pobeda Litvanije uz pobedu Belgije nad Letonijom doneo bi samo promenu na četvrtom mestu, koje bi u ovom slučaju pripalo Ukrajini.

I kao poslednja opcija pojavljuje se pobeda Ukrajine nad Litvanijom koja bi, bez obzira na ishod meča između Letonije i Belgije donela sledeći raspored u grupi - Francuska, Ukrajina, Srbija, Litvanija.

Ne osvrćući se na matematiku, srpski košarkaši žele da pruže svoj maksimum i postaraju se da njihova sudbina bude samo u njihovim rukama.

Posao protiv Francuza će dodatno biti otežan novom povredom u taboru 'Orlova'. Marković neće moći da pomogne svojim drugovima na večerašnjem meču, te će više prostora u igri dobiti talentovani Vasilije Micić.

"Marković je naš lider kad su borbenost i agresivnost u pitanju. Dobio je udarac na meču sa Ukrajinom, obnovio staru povredu. Njegov dalji oporavak zavisi od lekarskog tima i jednog opšteg stanja.", prokomentarisao je selektor situaciju vezanu za Markovića.

Utakmica između Srbije i Francuske se igra od 21 sat.

Ne propustite