Nikad bolji "Madrilenjo"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.03.2014.
09:24
Izvor: Bojan Jovanović Figo

Atletiko Madrid i Real Madrid, dva možda i najljuća rivala u Španiji, još jednom su pokazali gde se u ovom trenutku igra najbolji fudbal. Oštri startovi, dueli na krv i nož, prelepi golovi, neverovatan tempo svih 90 minuta, sve ovo je odlikovalo duel špan

Beta/AP Photo/Gabriel Pecot
Beta/AP Photo/Gabriel Pecot

Povezane vesti

Ako izuzmemo ovosezonski poraz od Atletiko Madrida, u bliskoj prošlosti Real Madrid je uglavnom lako izlazio na kraj sa prvim komšijama, ali otkako je Dijego Simeone seo na klupu "Jorgandžija" crveno-beli su se preselili u sam vrh španskog  evropskog fudbal.

Iako imaju veoma naporne sezone iza sebe (verovali ili ne Atletiko Madrid je odigrao više mečeva od većine engleskih klubova koji se žale na umor) oba madridska tima su pokazala vrhunski kvalitet u "Madrilenju".

Naravno da madridski derbi ne može da prođe bez čarki, provokacija, oštrih startova, pretnji sudiji, ali ono što su dva tima pokazala za ovih 90 minuta je ono što želimo da gledamo u svakom fudbalskom meču.

Počelo je žustro sa obe strane, a kako bi i počelo kada je na jednoj strani portugalski "mesar" Pepe, a na drugoj brazilska "zver" Dijego Košta.

Iako mu ni Nejmar nije ravan kada je simuliranje u pitanju (doduše, onaj duel sa Serhijom je više penal nego što nije), Dijego Košta je još jednom pokazao da je fenomenalan napadač.  U skoku uvek pravi probleme svojim čuvarima a u igri jedan na jedan deluje nezaustavljivo, ruku na srce, mogao bi da poradi na završnici.

Četa Dijega Simeonea je u potpunosti nadigrala kraljevski klub u prvih sat vremena igre, a onda kao da ih je stigao umor. Marselo i Karvahal, duo koji je trebalo da počne meč, uneo je svežinu u ekipu Karla Anćelotija i na kraju su domaći i dobro prošli. Kristijano Ronaldo je još jednom pokazao da zaslužuje titulu najboljeg igrača na planeti, iako, složićete se, nije blistao u derbiju. Na kraju, remi je najrealniji ishod.

Geret Bejl?

Još uvek ne treba suditi o partijama Velšanina. Teško je adaptirati se na španski fudbal nakon što ste veći deo karijere proveli na ostrvu. Sezonu je započeo povredom, a, budimo realni, niko nije ni očekivao da će Bajlo moći da igra na istom nivou u Totenhemu i Real Madridu. Na Bernabeu nije glavni igrač, ali ubeđen sam da će sledeće sezone pružati mnogo bolje partije.

Titula?

Trka za titulu će biti veoma zanimljiva i ne bi me iznenadilo ukoliko šampion bude odlučen u poslednjem kolu kada Barselona bude dočekala Atletiko Madrid na Kamp Nou.

Naravno, ukoliko Atletiko bude bio bez šansi da osvoji titulu, nemojte misliti da će se previše truditi na tom meču jer niko na Kalderonu ne bi voleo da se titula vrati u beli deo Madrida.

P.S. Nemojte zaboraviti da Real Madrid dočekuje Barselonu na Santjago Bernabeu u 29. kolu.

Sve u svemu, madridski derbi je opravdao očekivanja. Kada bi bilo više ovakvih mečeva u španskom šampionatu fudbal na Pirinejima bi bio još kvalitetniji. Španska liga je trenutno prva na listi UEFA, što i ne čudi s obzirom na rezultate koje španski klubovi postižu u evropskim takmičenjima.

Možda se varam, ali ukoliko Atletik Bilbao sačuva ove mlade bisere u letnjem prelaznom roku, eto još jedne ekipe koja će igrati ozbiljnu ulogu u Primeri, pa, ko zna, možda la Liga postane i "trka četiri konja".

Ne propustite