Nikolić: "Kiks posle derbija bio bi katastrofa"

Autor: Beta Beta
petak 02.05.2014.
16:59
Izvor: Beta

Strateg Partizana Marko Nikolić izjavio je da su utakmice koje se igraju pre i posle derbija uvek neugodne ali da crno-beli sebi ne smeju da dozvole kiks u duelu sa Donjim Sremom koji je tradicionalno težak rival kluba iz Humske.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra najbolje moguće da bi pobedila Donji Srem i ostala u trci za titulu šampiona Srbije.

"Ako želimo da odbranimo titulu i posle svega što nam se dešavalo u ovih 11 kola, moramo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti i da zabeležimo pobedu. Mnogo toga zavisi od nas i bilo bi katastrofalno loše da posle dobijenog derbija napravimo kiks", rekao je Nikolić novinarima u sportskom centru Teleoptik.

Partizan će sutra u 17.00 u Novom Sadu gostovati Donjem Sremu, u susretu 27. kola Superlige Srbije.

"Došli smo u samu završnicu prvenstva, odlučujućih 15 dana je pred nama i četiri utakmice u tom zgusnutom rasporedu, ali je svakako najteža ova sledeća. Kao što sam upozoravao pred Napredak, tako upozoravam i sada jer su utakmice koje se igraju pre i posle derbija uvek najteže", kazao je Nikolić.

Crno-beli su prošlog vikenda pobedili Crvenu zvezdu sa 2:1 i tako prišli "večitom" rivalu na tri boda zaostatka.

"Na talasu dobrog raspoloženja i puni samopouzdanja idemo u Novi Sad. Tako nam se namestilo, da gostujemo ekipama koje u tom trenutku igraju presudnu utakmicu, uglavnom u borbi za opstanak. Nije lako igrati takve utakmice", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, igra i iskustvo Donjeg Srema se ne oslikavaju na tabeli i ekipa iz Pećinaca zaslužuje mnogo više.

"To je veoma neprijatan protivnik, u to se Partizan uverio više puta. Jesenas je Partizan od 0:2 posle preokreta i ivice ponora pobedio sa 3:2, a prošle godine je izgubio od Donjeg Srema, tako da to već postaje tradicionalno neugodan protivnik", naveo je trener crno-belih.

Nikolić je rekao da Partizan nema problema sa povredama, kao ni sa suspendovanim igračima i dodao da je moguće da će biti jedna ili dve izmene u odnosu na tim koji je počeo derbi.

Ne propustite