Nikolić: "Podariću Kragujevčanima trofej"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.06.2012.
14:05
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Miroslav Nikolić danas je ozvaničio nastavak saradnje sa Radničkim iz Kragujevca i tom prilikom je izneo planove kluba za narednu sezonu. Osnovni cilj osvajanje Kupa Radivoja Koraća pred kragujevačkom publikom.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Radnički iz Kragujevca pre par dana najavio je da će Miroslav Nikolić ostati na klupi tog kluba a danas je ta informacija dobila zvaničnu potvrdu.

Miroslav Nikolić danas je stavio potpis na četvorogodišnji ugovor sa klubom iz "srca Šumadije" i na taj način započeo novi "mandat".

"Već danas smo ozvaničili nastavak moje saradnje sa Radničkim u periodu od četiri godine. Dogovorili smo plan po kojem sledi stabilno finansiranje kluba, a to će omogućiti i kvalitetniji rad u Radničkom. U takvim uslovima, jedan od mojih zadataka biće da iz samog Kragujevca uključujem mlade snage koje će biti kandidati za naš prvi tim" rekao je Nikolić prilikom potpisivanja ugovora.

Nikoliću neće biti lako da ekipu pripremi za početak nove sezone pošto praktično još uvek ne zna kojim igračima raspolaže. Potvrđeno je da su Sajmon i Pavković napustili klub a status ostalih igrača još uvek je pod znakom pitanja.

"Već danas krećem u formiranje novog sastava i pregovore sa kandidatima za sezonu 2012/2013 u našem timu. Čekaju me iste, ako ne i veće muke nego prošle godine. Posao započinjem iz "minusa" jer nam već i formalno nedostaju Sajmon i Pavković, a sem Birčevića i Sinoveca svi ostali igrači su slobodni agenti, kao što je poznato. Međutim, takva postavka me ne koleba ni najmanje, čak volim da rešavam takve košarkašne jednačine" istakao je strateg Kragujevčana.

I pored trenutnih problema koji se tiču igračkog kadra Nikolić je zacrtao cilj čijim bi ostvarenjem Kragujevac postao ponosni vlasnik prvog košarkaškog trofeja u svojoj istoriji.

"Sem ligaških iskušenja pred kojima ćemo biti u Jadranskoj i Superligi Srbije, izazov broj jedan za sve nas u Kragujevcu biće održavanje završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u našem gradu. Pojednostavljeno rečeno: najsnažniji motiv u nama je - podariti Kragujevčanima prvi trofej u istoriji kluba. Tri godine smo se primicali ostvarenju takvog cilja, a od ovog trenutka daću sve od sebe da do finalne borbe za trofej i dođe, i to pred Kragujevčanima. Celokupna sportska javnost zna šta to znači mojim Šumadincima. Podrška za takav cilj je i formalizovana, od ovog časa počinjemo da radimo na tome" dodao je Nikolić.

Kragujevčani će imati mesec i po dana da obave prirpeme i utvrde koji će igrači nastaviti da igraju za Radnički a već krajem leta počeće prva ikušenja u narednoj sezoni.

Ne propustite