Nikolić: "Umor i sebičnost odveli u poraz"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.11.2013.
20:52
Izvor: Sportske.net

Strateg kragujevačkog Radničkog Miroslav Nikolić kazao je posle poraza od Bešiktaša da je lako moglo da se desi da njegov tim slavi u "Jezeru" ali da se to nije dogodilo zbog umora pojedinih igrača i pokazane sebičnosti u odsudnim momentima.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca nisu uspeli da nastave seriju pobeda u Evrokupu, pošto su večeras na svom parketu poraženi od Bešiktaša u okviru petog kola grupne faze takmičenja.

"Đavoli" su tokom čitavog meča jurili "minus" a poslednji "voz" da se dođe do pobede propušten je minut i po pre kraja susreta kada je gostujući sastav imao samo dva poena prednosti (69:67).

Trener Kragujevčana rekao je posle utakmice da je poraz došao kao rezultat sebične igre u pojedinim trenucima ali i umora koji nosioci igre osećaju usled teškog rasporeda.

"Uz dužno poštovanje Bešiktašu, koji jeste bolji od nas, mogli smo da pobedimo. Nismo to uspeli jer smo u ključnim trenucima, kada se lomila utakmica, bili sebični, a to se u ovakvim utakmicama ne prašta. Dogodilo se to, na primer Siliju, ali i Marinoviću. Ipak, nemam mnogo da zamerim mojim igračima, jer su se trudili i borili, a očigledno je i da nas drži umor od jakih utakmica i gustog rasporeda, što se naročito oseća u igri Jarua" kazao je Nikolić.

Radnički se posle pet odigranih utakmica nalazi na drugoj poziciji a predstojeći duel sa Panioniosom mogao bi da bude presudan u borbi Kragujevčana za plasman u drugu rundu takmičenja.

Nikolićevi puleni će u "Jezeru" juriti trijumf sa više od pet poena kako bi u eventualnom krugu sa Panioniosom imali bolji međusobni skor. U prvom meču bilo je 77:72 za Atinjane.

Ne propustite