Ode Partizan na ''plus 11''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2013.
19:54
Izvor: Sportske.net

Pred više od sedam hiljada gledalaca u Humskoj, Partizan savladao OFK Beograd sa 2:0 i tako na najbolji način iskoristio najnoviji kiks Crvene zvezde. Slaba predstava u prvom, znatno bolja u drugom poluvremenu, kada su Mitrović i Luka rešili meč u korist

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle dobrih vesti za navijače crno-belih iz Niša i novog neuspeha Crvene zvezde, fudbaleri Partizana u prvom poluvremenu meča sa OFK Beogradom su neprijatno iznenadili veoma lošom predstavom u ovom delu igre.

Kako su igrali dovoljno govori podatak da su tek u 21. minutu uputili prvi šut ka golu. Na drugoj strani, ''Romantičari'' orijentisani na odbranu svog gola, vrebali su priliku za kontru i to im je i uspelo na isteku prvih pola satra igre, kada je Ješić pretrčao Lazevskog, a onda pored Pajovića uspeo dfa šutira, ali je Stojković odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Nikako crno-beli u tim trenucima nisu uspevali da uzvrate nekim opasnijim napadom, ali pred sam završetak prvog poluvremena konačno jedna prava prilika za Partizan.

Posle dugog kruženja oko protivničkog gola, Saša Ilić je idealno asistirao Miljkoviću, koji izbija sam ispred Lukača, ali ni iz dva pokušaja ne uspeva da ga savlada.

Time je, naravno, izazvao veliko nezadovoljstvo navijača Partizana, koji su negodovali prilikom svakog narednog njegovog kontakta sa loptom.

Ipak, njegova propuštena prilika nije donela ozbiljne posledice po crno-bele, jer su u nastavku zaigrali mnogo bolje i sa dva gola u prvih 15 minuta drugog poluvremena rešili meč u svoju korist.

U 49. minutu Mitrović je dobio loptu na desnoj strani, krenuo kroz slobodan prostor ka golu gostiju i kada su mnogi očekivali asistenciju ka Kojiću, on se odlučio za udarac i to je uradio na najbolji način, lopta odlazi pod prečku, Partizan konačno dolazi do prednosti - 1:0!

Još jedna potvrda bolje igre Partizana u nastavku stigla je u 60. minutu. Doskorašnji Radov tandem na delu, Kojić odlično centrira, a omaleni Luka glavom šalje loptu u mrežu - 2:0 za Partizan!

Sedam minuta kasnije Luka je pokušao da uzvrati Kojiću, odličnim centaršutem sa desne strane, ali se Kojić spetljao pred golom Lukača.

Do kraja meča, crno-beli su rutinski završili posao i stigli na 11 bodova više od Crvene zvezde na čćelu tabele. 

Partizan: Stojković, Miljković, Lazevski, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, Luka, Ilić (Jojić od 64.), Kojić, Mitrović (Šćepović od 73.). 

OFK Beograd: Lukač, Petković, Gašić, Adžić, Vasiljević, Nikolić, Ješić (Čavrić od 76.), Pavlovski (Batioha od 64.), Zdjelar, Ivanović, Škrbić (Jovanović od 71.).   

Ne propustite