Odustali smo od EP 2020!

Autor: Boris Jovanović
petak 18.04.2014.
11:55
Izvor: Sportske.net, Sport

Legitimno je da se odustane i pre nego što se počne. Neko bi to nazvao linijom manjeg otpora, a neko realnim sagledavanjem situacije.

panoramio.com
panoramio.com

Povezane vesti

Od domaćinstva EP 2020. neće biti ništa. Ova ideja da Srbija organizuje makar jedan meč šampionata je naišla na verbalnu podršku, ali nije otišla dalje od toga.

Nema novca, tačnije garancija države, pa je FSS po svemu sudeći odustao od kandidature.

Sigurno je da bi Srbija dobila, pre svega zbog bloka u UEFA kome pripada i iza koga stoje glasovi za Mišela Platinija. To je jasno kao dan, ali finansijska situacija je takva da o izgradnji stadiona nema ni govora.

To bi bila samo po sebi korist ne samo za fudbal, već i Beograd. Ideja Tomislava Karadžića je takođe da Zvezda i Partizan igraju na tom stadionu umesto onih objekata iz doba Jure koji ne ispunjavaju gotovo nikakve uslove i deluju tužno u poređenju sa evropskim stadionima.

Da li država treba da finansira ovakve stvari?

Naravno, jer to ostaje generacijama, a s obzirom na novac koji uludo baca u Zvezdu i Partizan, napravila bi nešto korisno.

Međutim, od toga izgleda nema ništa, završeno je pre nego što je i počelo. Uostalom da nije tako, ne bismo bili na sporednom koloseku decenijama....

Ne propustite