OFK vratio Zvezdu u surovu realnost!

Autor: Miloš Marković
sreda 21.11.2012.
17:56
Izvor: Sportske.net

Samo četiri dana posle trijumfa u derbiju nad Partizanom, Crvena zvezda je na Marakani doživela pravi šamar od OFK Beograda koji je tako postao fatalan za ekipu Aleksandra Jankovića. ''Romantičari'' na Marakani zasluženo slavili sa 3:1, pa će završnica na

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Kratko je trajalo zadovoljstvo na Marakani posle preokreta i trijumfa u 43. ''večitom derbiju''. Pred oko 8.000 gledalaca, Crvena zvezda večeras je eliminisana iz Kupa Srbije, posle poraza na svom terenu od OFK Beograda rezultatom 3:1!

Potpuno zaslužena pobeda ''Romantičara'', koji su od starta pokazali hrabru igru i sjajan otpor domaćem timu.

Takva igra ''Romantičara'' isplatila se već u 13. minutu. Grbić-0:1! Velika greška mladog Spajića, koji je pokušao davrati loptu golmanu Kirovskom. Loše je to učinio, usledila je velika konfuzija u odbrani Zvezde, koju je iskoristio Grbić za vođstvo gostiju.

Šest minuta kasnije, posle kornera Milijaša, Milivojević i Kasalica su bili pred golom OFK-a, ali kao da su zasmetali jedan drugom i lopta je otišla u gol-aut.

Zvezdin kapiten je pripretio i u 23. minutu, oštro je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Lukač bio siguran.

Bleda igra Zvezde, ni nalik onoj iz drugog poluvremena meča sa Partizanom. Jalova inicijativa Jankovićevih izabranika u dosadašnjem toku meča.

Ipak, u 30. minutu domaći dolaze do izjednačenja - 1:1, Darko Lazović! Milijaš je izveo još jedan korner sa desne strane, lopta se zatim odbila do Lazovića, koji sa dvadesetak metara preciznim udarcem šalje loptu u donji desni ugao Lukačvog gola.

Osam minuta kasnije, sjajna prilika za Milijaša, situacija slična onoj sa derbija kada je postigao treći gol za Zvezdu. Ovog puta posle centaršuta Kasalice sa leve strane, kapiten crveno-belih je loptu poslao pored leve stative.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Zvezda je imala još jedan obećavajući napad, ali se Milijaš nije najbolje snašao u završnici.

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je u 52. minutu. Kasalica je odlično probio po levoj strani centrirao ka Lazoviću i Milijašu, ali je najbrži bio golman gostiju Lukač, koji je uhvatio tu loptu.

I osam minuta kasnije, Kasalica je opasno centrirao gotovo sa istog mesta, ali je ovog puta Mudrinski bio statičan pred golom OFK-a i nije uspeo da tu loptu prosledi u mrežu.

A onda, pravi šok za crveno-bele - dva gola gostiju u razmaku od samo dva minuta! Najpre je Grbiću 62. minutu posle pokušaja Trivunovića i Čavrića, bio snalažljiviji od Zvezdine slabe odbrane, da bi samo minut kasnije usledio novi opasan napad gostiju, koji koristi Bogavac i ''Romantičari'' vode sa 3:1!

U 65. minutu Zvezda je imala sjajnu priliku da smanji prednost gostiju, ali je lopta završila iznad prečke.

U 72. minutu Filip Mladenović je pripretio iskosa sa leve strane, ali je njegov pokušaj bio neprecizan i lopta završava pored gola.

Četiri minuta kasnije sporan detalj u kaznenom prostoru gostiju. Kasalica je pao posle duela sa jednim igračem OFK Beograda, ali umesto jedanaesterca, napadač Zvezde je dobio - žuti karton zbog simuliranja.

Zvezda je do kraja imala inicijativu, ali ona, kao i u većem delu meča, nije donela željeni rezultat i u polufinale Kupa odlazi OFK Beograd!

Crvena zvezda:
Kirovski, Vešović, Maksimović (Babalj od 66.), Spajić, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Mudrinski (Dimitrijević od 80.).

OFK Beograd: Lukač, Petković, Adžić, Vasiljević, Rodić, Čavrić (Pavlovski od 66.), Trivunović, Pavlović (Batioha od 75.), Nikolić (od 43. Brkić), Grbić, Bogavac.


Ne propustite