Partizan - "Ćuretina" na meniju! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.04.2014.
13:09
Izvor: Sportske.net

Dve ekipe koje su u prethodnoj sezoni osvojile po trofej a koje ponovo pretenduju na isti učinak sastaće se u četvrtak na stadionu u Humskoj. Partizan čeka kiks Zvezdi traži pobedu za ostanak u šampionskoj trci, dok Jagodina bije bitku za Evropu u koju mo

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Uz nekoliko utakmica 24. kola Jelen Superlige može se koristiti epitet "derbi", a jedna od njih svakako je i večerašnji okršaj Partizana i Jagodine na stadionu u Humskoj.

Branilac titule i branilac trofeja u nacionalnom Kupu "ukrstiće koplja" trinaesti put, od 2008. godine kada je odigran prvi takmičarski susret Partizana i Jagodine u najkvalitetnijem fudbalskom šampionatu Srbije.

Partizan ima odličan učinak u međusobnim susretima sa Jagodinom jer je na 12 prvenstvenih utakmica slavio 10 puta, dok su "Ćurani" jednom "uzeli meru" crno-belima u Humskoj a jednom ostali neporaženi na domaćem terenu.

Večerašnja utakmica imaće posebnu draž za oba kluba jer Partizan mora da slavi ukoliko želi da nastavi borbu za titulu, posebno ako se uzme u obzir mogućnost Zvezdinog "kiksa" na teškom gostovanju u Novom Pazaru, dok Jagodinci u Beograd dolaze sa porukom da žele da "reše borbu za titulu".

Domaćin u večerašnji susret ulazi desetkovan povredama jer u timu neće biti iskusnog Danka Lazovića ali ni prvog golmana Milana Lukača. U konkurenciju za tim su se posle duže pauze vratili Nemanja Kojić i Miloš Ostojić a Marko Nikolić verovatno će se odlučiti da standardnu formaciju 4-4-2 zameni rezervnom varijantom 4-2-3-1.

Jagodinci nemaju većih kadrovskih problema pred gostovanje Partizanu a forma im se nalazi u usponu, što je direktno vezano za plasman u drugo uzastopno finale nacionalnog Kupa.

Utakmicu sudi Majo Vujović iz Novog Sada, arbitar koga navijači Partizana nazivaju "Zvezdinim čovekom za specijalne zadatke" ali je na jučerašnjoj konferenciji za medije trener crno-belih izrazio nadu da sudijskih grešaka ovoga puta neće biti.

Susret Partizana i Jagodine počinje od 18 časova.

Partizan
- Ž. Živković, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Ilić, A. Živković, Luka, Malbašić, Škuletić

Jagodina
- Đuričić, Šimac, Živanović, Mihajlović, Filipović, Cvetković, Đurić, Lepović, Milošević, Pešić, Arsenijević

Ne propustite