Partizan i u Splitu bez problema

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.11.2012.
18:55
Izvor: Sportske.net

Uz odličnu partiju Danila Anđušića, košarkaši Partizana trijumfovali su u Splitu u meču sedmog kola ABA lige. Ovo je šesti trijumf Partizana od početka sezone. Sada ih očekuje duel sa Broseom u Evroligi, a onda derbi sa Zvezdom narednog vikenda.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana zabeležili su večeras još jednu ubedljivu pobedu u regionalnoj ligi. Ekipa Duška Vujoševića savladala je domaći Split rezultatom 79:72, pa posle sedam kola imaju skor od šest pobeda i jednog poraza.

Splićani su ''pokazali zube'' na startu meča, poveli su 10:5 polovinom prve deonice, održavali nekoliko minuta vođstvo, ali u finišu prve četvrtine crno-beli dolaze do preokreta i ovaj deo igre završavaju vođstvom od 19:17.

Blagu prednost Partizan je održavao tokom cele druge četvrtine, maksimalno je iznosila ''plus sedam'' - 35:28, da bi se na poluvreme otišlo vođstvom gostiju 37:33.

Sličan razvoj događaja i u nastavku meča, crno-beli su imali vođstvo, ali zbog veoma lošeg procenta šuta sa linije slobodnih bacanja ne uspevaju da prednost učine ubedljivijom.

Ipak, kako je meč odmicao, Danilo Anđušić je polako preuzimao glavnu ulogu i do kraja praktično vodio svoj tim do nove pobede.

Njegovim poenima Partizan u 36. minutu stiže i do najubedljivijeg vođstva - 76:62, pa je crno-belima do kraja ostalo da rutinski završe posao. Domaći zatim prave seriju 10:1, ali pobeda Partizana nije dovedena u pitanje. Na kraju - 79:72.

Za samo 16 minuta na parketu, Anđušić je upisao 21 poen i potvrdio da je bio neopravdano zapostavljen od početka sezone. Osim njega, jedini ''dvocifren'' u ekipi Partizana bio je Gordon sa 12 poena.

Kod domaćih, Mimica najefikasniji sa 13, a Vujčić je upisao poen manje.




Ne propustite