Partizan - Milioni čekaju i u Ligi Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.06.2014.
18:09
Izvor: Sportske.net

Posle šest uzastopnih sezona igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, FK Partizan ovoga leta kreće u borbu za grupnu fazu u Ligi Evrope. Iako LŠ donosi znatno veću zaradu, crno-beli nikako ne smeju da prenebregnu činjenicu da milioni čekaju i u Ligi Ev

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U zemlji u kojoj domaći fudbalski šampionat najboljim klubovima za sezonu donese zaradu kakva se u zapadnoj Evropi pravi od jedne utakmice, učešće u jednom od dva evropska klupska takmičenja ima ogroman značaj.

Dobro je poznato da takmičenje u Ligi šampiona nosi sa sobom veliku zaradu koja se meri milionima evra ali ni učešće u Ligi Evrope nije za potcenjivanje.

Fudbalski klub Partizan posle šest godina uzastopnog učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovoga leta kreće u borbu za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Razočaravajuće, reći će navijači pre no što pogledaju kakva se para može zaraditi od učešća u manje atraktivnom evropskom takmičenju.

Samo nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u ovom slučaju Partizan kreće od drugog kola, može da donese zaradu i do 540.000 evro novčanica.

Učesniku 1. kola kvalifikacija za LE donosi zaradu od 120.000 evra, a nastup u svakom narednom kolu za po 10.000 evra više i tako do plej-ofa gde eliminacija donosi 150.000 evra a plasman u grupnu fazu sjajnih 1.300.000 evra!

Ukoliko bi vicešampion Srbije uspešno prošao kroz drugo, treće i četvrto kolo (plej-of), zagarantovana zarada Partizana iznosila bi 1.570.000 evra.

To naravno ne bi bilo sve jer se svaka pobeda i svaki remi u grupnoj fazi Lige Evrope valorizuje sa 200.000, odnosno 100.000 evra.

Prema toj računici Partizan u najboljem slučaju može da zaradi i do 1.200.000 evra a plasman na jednu od prve dve pozicije u grupi dodatno puni klupsku kasu.

Prvoplasirani u grupi dobija bonus od 600.000, a drugoplasirani 400.000 evra. Naravno, što uspešniji klub u eliminacionoj fazi to je i zarada veća. Put od 1/8 finala do borbe za trofej popločan je sa 4.300.000 evra a osvajača trofeja u "parčetu metala" čeka i ček na dodatnih 2.500.000 evra.

Što se tiče Partizana, u datom trenutku kasnije faze takmičenja misaona su imenica ali bi crno-beli mogli solidno da zarade ukoliko daju svoj maksimum, plasiraju se u grupnu fazu takmičenja, a potom se u grupi izbore za još koji bod.

Klub iz Humske dobiće prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope krajem meseca a ukoliko želite da znate nešto više o tome ko bi sve mogao da sačeka crno-bele na putu ka grupnoj fazi LE to možete saznati OVDE!

Ne propustite