Partizan nema novca za Ebel ligu

Autor: Beta Beta
utorak 28.02.2012.
19:19
Izvor: Beta

Iz tabora crno-belih, koji su uspeli da odrbane titulu u Slohokej ligi stižu pesimističke najave kad su u pitanju pokušaji da se ode i korak dalje, u znatno jaču Ebel ligu.

hkpartizan.com

Povezane vesti

Generalni sekretar hokejaškog kluba Partizan Nikola Bera rekao je danas da je regionalna Ebel liga ''milionski projekat'' i da njegov klub nema novca da učestvuje u njoj.

"Projekat je skup da bi Partizan ušao u tako nešto. Postoji mogućnost da se to desi ako nadjemo nekog jačeg sponzora i još neko da novac. Za sada nemamo finansijsku konstrukciju. Najveći problem su troškovi osiguranja za Ebel ligu koji su oko milion evra", rekao je Bera agenciji Beta.

On je istakao da Partizan trenutno ne razmišlja o regionalnoj ligi jer je na redu domaće prvenstvo, ali je naveo da se u klubu i prošle godine pričalo o Ebelu.

Trenutno se u Ebel ligi takmiči šest klubova iz Austrije, dva iz Slovenije i po jedan iz Hrvatske, Madjarske i češke.

Bera je Partizan uporedio sa zagrebačkim Medveščakom koji od grada i države dobija apsolutnu podršku.

"Medveščak ima veliku podršku jer od grada i države dobija 1.700.000 evra finansijske pomoći godišnje. Mi takvu podršku trenutno nemamo. Ima puno troškova, ne radi se samo o budžetu za ekipu, sve bi moralo da se rekonstruiše", kazao je Bera.

Generalni sekretar je kazao da bi Ebel liga, ipak, u prvoj sezoni takmičenja Partizanu dala odredjene povlastice, kako bi videla o kakvom se projektu radi.

Bera je rekao da ne može da očekuje pomoć od Sportskog društva Partizan jer ono nema finansijska sredstva.

"Sportsko društvo je totalno desetkovano što se tiče finansijske pomoći. Sve je odvojeno, oni vode računa o svim članovima, ali su bespomoćni jer nemaju novčana sredstva", kazao je on.

Bera je istakao da postoji mogućnost da se Slohokej liga, koju je Partizan osvojio drugu godinu za redom, spoji sa ligom u kojoj nastupaju klubovi iz Madjarske i Rumunije.

Partizan je prošle subote trijumfovao protiv Olimpije sa 6:1 i sa konačnih 3:2 u pobedama u finalu osvojio Slohokej ligu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.