Partizan - OFK Beograd (kraj)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.03.2013.
17:59
Izvor: Sportske.net

Posle slabe predstave u prvih 45 minuta, bolju igru u nastavku Partizan krunisao golovima Mitrovića i Luke za trijumf od 2:0 protiv ''Romantičara''.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Uvodni minuti meča ne donose previše zanimljivih dešavanja na terenu, ali utisak je da crno-beli polako stežu obruč oko šesnaesterca gostiju.

Ali, kakvu utakmicu gledamo najbolje govori i podatak da ni posle 20 minuta nema šuteva ni na jedan, ni na drugi gol!

OFK isključivo orijentisan na odbranu svog gola, a Partizan za sada ne nalazi način da ugrozi gol Lukača.

Tek u 21. minutu, 1:0 u šutevima na gol za Partizan. Prvi koji se osmelio to da učinio bio je Predrag Luka sa ivice šesnaesterca, ali je loptu poslao visoko iznad prečke.

Dosada, monotonija u Humskoj, sve do 29. minuta, kada je Ješić imao sjajnu priliku za OFK Beograd posle odlične kontre. Prošao je Lazevskog, zatim uspeo da šutira pored Pajovića, ali je Stojković spasao gotovo siguran gol.

A Partizan i dalje neverovatno loše deluje u napadačkim akcijama. Bilo je tu još par pokušaja, ali kao da crno-beli gađaju tribine, a ne protivničku mrežu u prvom poluvremenu...

I onda, šta se desilo u 45. minutu? Dugo je Partizan ''pleo mrežu'' oko gola OFK-a, lopta je konačno došla do Saše Ilića koji maestralnim pasom izbacuje Miljkovića u situaciju ''jedan na jedan'' sa golmanom Lukačem. Ali, ni iz dva pokušaja nije uspeo da ga savlada.

Navijači Partizana su se odmah setili i Subotice i Miljkovićevih promašaja, pa su odmah usledili gromoglasni zvižduci...

Ipak, početkom drugog poluvremena zvižduke su zamnenili aplauzi, zahvaljujući vodećem golu Aleksandra Mitrovića u 49. minutu - 1:0 za Partizan!

Napadač Partizana dobio je loptu na desnoj strani, krenuo kroz slobodan prostor ka golu gostiju i kada su mnogi očekivali asistenciju ka Kojiću, on se odlučio za udarac i to je uradio na najbolji način, lopta odlazi pod prečku, Partizan konačno dolazi do prednosti.

Još jedna potvrda bolje igre Partizana u nastavku stigla je u 60. minutu. Doskorašnji Radov tandem na delu, Kojić odlično centrira, a omaleni Luka glavom šalje loptu u mrežu - 2:0 za Partizan!

Sedam minuta kasnije Luka je pokušao da uzvrati Kojiću, odličnim centaršutem sa desne strane, ali se Kojić spetljao pred golom Lukača.

Bliži se i sam finiš meča, Partizan rutinski završava posao...

Partizan: Stojković, Miljković, Lazevski, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac, Luka, Ilić (Jojić od 64.), Kojić, Mitrović (Šćepović od 73.). 

OFK Beograd: Lukač, Petković, Gašić, Adžić, Vasiljević, Nikolić, Ješić (Čavrić od 76.), Pavlovski (Batioha od 64.), Zdjelar, Ivanović, Škrbić (Jovanović od 71.).   

Ne propustite