Partizan "petardom" brani trofej!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.05.2014.
21:52
Izvor: Sportske.net

Šestostruki uzastopni šampion Srbije zadržao je teoretske šanse za odbranu trofeja, pošto je u okviru 28. kola "petardom" ispratio Voždovac sa stadiona u Humskoj.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Svesni pritiska koji im je Zvezdina pobeda u Užicu nametnula fudbaleri Partizana ušli su u duel sa Voždovcem i pokazali da poseduju karakter pošto su upisali pobedu koja ih je vratila na "-3" u odnosu na "večitog" rivala.

Partizan
- Lukač, Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov, Drinčić, Brašanac (od 68' Pantić), Živković (od 65' Kojić), Ninković, Škuletić, Lazović (od 57' Luka)

Voždovac
- Supić, Jašić, Dragović, Mihajlov, Projić, Sekulić, Nikolić (od 54' Tripković), Marušić (od 87' Jovanović), Milovanović, Babović, Pavićević (od 69' Obradović)

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac rezultatom 5:0 (2:0) čime su smanjili prednost Crvene zvezde na tri boda i tako prolongirali slavlje crveno-belih koje se posle trijumfa nad Slobodom čini kao neminovno.

Golove pogledajte OVDE!

Izabranici Marka Nikolića kontrolisali su dešavanja na terenu tokom svih 90 minuta a trud i želju koji su pokazali na večerašnjem susretu materijalizovali su ubedljivom pobedom.

U prvih dvadesetak minuta Partizan je bezuspešno pokušavao da razbije bedem koji su gostujući igrači stvorili pred golom Nemanje Supića pa domaći nisu uspeli da stvore nijednu izglednu priliku.

Prvi pogodak na utakmici Partizan je postigao nakon prekida u 27. minutu. Korner je izveo Andrija Živković a Vladimir Volkov je glavom zatresao mrežu Nemanje Supića i "otključao vrata" gostujućeg tima.

Odmah nakon prvog gola koji su postigli fudbaleri Partizana moglo se primetiti da izabranici Marka Nikolića što pre žele da dođu i do drugog pogotka kako bi meč uveli u mirnu luku a upornost im se ostvarila na isteku 40. minuta prvog dela igre.

Brzo izveden aut Lazović je pretvorio u preimućstvo u odnosu na defanzivca Voždovca a Goran Dragović u datoj situaciji biva izbačen iz igre zbog čega ruši Lazović i pravi penal.

Odgovornost je u 40. minutu preuzeo Petar Škuletić koji loptu šalje u donji desni a Supića u donji levi ugao za prednost Partizana od 2:0!

Do odlaska na odmor domaći su sačuvali stečenu prednost a onda je posle pauze "Parni Valjak" ubacio u petu brzinu.

Desetak minuta igre u drugom delu utakmice proteklo je bez većih uzbuđenja ali od 55. minuta kreće opsada Supićevog gola. Partizan je za samo 14 minuta dotukao rivala sa tri pogotka a sve je počelo golom Danka Lazovića u 55. minutu.

Dubinsku loptu Branislava Trajkovića sjajno je primio Škuletić i iz prve je grudima prosledio Živkoviću koji spaja Lazovića sa golom a ovaj praktično ulazi u mrežu i povećava prednost Partizana na 3:0!

Nakon trećeg gola na utakmici Marko Nikolić sa terena povlači Danka Lazovića a Predrag Luka dobija priliku i sjajno je koristi već posle desetak minuta provedenih na terenu.

Pre no što je Predrag Luka glavom zatresao mrežu Nemanje Supića i povisio na 5:0, Petar Škuletić je iskoristio asistenciju danas sjajnog Miroslava Vulićevića i pogodio donji desni ugao gola gostiju za 4:0.

Nedugo potom i Luka pogađa posle odbijene lopte i postavlja konačnih 5:0, iako je do kraja susreta Partizan držao gol gostiju pod opsadom ali nije uvećao i onako visoku prednost.

Ekipa Zorana Milinkovića večeras je razbijena u Humskoj a samo je Stefan Babović imao priliku da posle petog gola Partizana postigne počasni gol u čemu ga je osujetio Milan Lukač.

Partizan posle današnje pobede ima tri boda manje od Crvene zvezde ali će teško uspeti da odbrani titulu jer "večiti" rival već u četvrtak ima šansu da pobedom nad OFK Beogradom skine krunu crno-belima i odnese je na "Marakanu".

Ne propustite