Partizanov model - "Kupi pa baci"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 07.07.2013.
11:13
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije je ko zna koji put uspeo da potroši novac na pojačanje a da ga se onda u kratkom vremenskom periodu odrekne iako mu nije data prilike da se dokaže.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Slučaj Eliomara Silve samo je poslednji u nizu identičnih koji su se prethodnih godina viđali u Humskoj ulici.

Partizan je u prethodnim godinama više puta sebi dozvoljavao luksuz da u svoje redove dovodi igrača iz domaće lige a da ga se potom u kratkom vremenskom roku odrekne i izgubi novac njegovom prinudnom prodajom.

U ovom trenutku takva je situacija sa Brankom Pauljevićem i Eliomarom Silvom dok je u minulim godinama slično je bilo sa Vladimirom Jovančićem, Sretenom Sretenovićem, Goranom Lovreom, Žarkom Tomaševićem, a one koje pamćenje bolje služi znaju da je lista zapravo mnogo duža.

Kada su fudbaleri iz inostranstva u pitanju tu transfer uvek može da bude mač sa dve oštrice. Nikada se ne može garantovati kako će se neko iz druge zemlje ili čak sa drugog kontinenta uklopiti u sredinu ali je paradoksalno da upravo igrači dovedeni iz domaćih klubova u Partizanu po pravilu ne uspevaju da dokažu kvalitet.

Pauljeviću i Leu Silvi data je dozvola da tokom leta pronađu klub jer se na njih ne računa u Partizanu, a treba li podsetiti da su obojica najavljivani kao velika pojačanja.

Desni bek Partizana igrao je 140 kilometara severnije od Beograda pre no što je stigao u Humsku, pa ostaje nejasno kako niko od skauta nije za vreme njegovog boravka u Hajduku mogao da utvrdi njegove vrline i mane.

Eliomar Silva je u jesenjem delu prethodne sezone odigrao 15 mečeva za Javor i postigao 9 pogodaka ali je kod Vermezovića priliku dobio na kašiku a sada se na njega i ne računa.

Pitanje koje se postavlja je da li pobrojani fudbaleri zaista nemaju kvalitet da igraju za Partizan i ako je tako zbog čega su dovedeni u klub? Potom, da li su zaista dobili priliku da se dokažu i ako je ne mogu dobiti zašto ne idu na pozajmicu kako se to čini u ozbiljnim klubovima?

Kada se podvuče crta, čini se da u Partizanu i ne razmišljaju o tome jer očigledno novca ima dovoljno da bi bio bačen na neplansko dovođenje pojačanja koja se nakon kratkog vremenskog perioda "bacaju" a sa njima i uloženi novac.

U Humskoj bi možda trebalo da podignu glavu i shvate da je u komšiluku takvo poslovanje dovelo giganta do bankrota kako se isti scenario ne bi ponovio Partizanu.

Ne propustite