Pečnik: "Za Zvezdu se ne igra, za Zvezdu se živi!"

Autor: Miloš Marković
petak 31.01.2014.
12:25
Izvor: Sportske.net

Slovenački fudbaler u domovini razgovarao o svom klubu, situaciji u kojoj se nalazi Zvezda, planovima i željama.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nejc Pečnik je jedan od fudbalera Crvene zvezde koji se može predstaviti kao ljubimac navijača rveno-belog tima.

Tako je pre svega zbog njegovog odnosa prema igri, odnosa prema obavezama u klubu i shvatanju duha Crvene zvezde. Kako i sam ističe, od prvog dana dolaska u Zvezdu rečeno mu je da se za taj klub ne igra, već živi.

„Rekli su mi kad sam došao da se za Zvezdu ne igra, nego se živi.“

„Pridržavam se toga koliko mogu. Trudim se da smetnem s uma finansije jer želim da dam svoj maksimalni doprinos na terenu. Znam da je Crvena zvezda velika odskočna daska za dalju karijeru, jer je Zvezda ipak Zvezda. Najveći brend na Balkanu. I koliko ja mogu da pomognem Zvezdi, toliko ona može meni.“, rekao je on u razgovoru za siol.net.

Priznaje medijima u domovini da Zvezdi ima problema finansijske prirode, da u vezi sa tom pričom ima i dosta novinarskih priča koje nemaju pokrića.

Ipak, u situaciji kakva je sada u klubu, Pečnik ističe da su navijači glavni faktor koji vuče klub napred.

„Stoji da su trenutno samo navijači faktor koji vuče klub ka napred. Dug je ogroman i svaki igrač ima keca u rukavu. Ako hoće, može da ode kad poželi, jer svima kasne više od tri plate. A onda zavisi, koliko voliš Zvezdu, ili neki drugi faktor. Trenutno smo kao tim jedinstveni, ekipa se zbog poteškoća jače povezala. Mi smo više od pukih saigrača. Pronašao sam dva, tri prava prijatelja. Da bi na kraju postali šampioni, igramo pre svega na tu kartu. Na međusobnu povezanost.“, rekao je Pečnik, koji je takođe istakao da će u Zvezdi sigurno ostati do kvalifikacija za Ligu šampiona.

Intersantno je to da Pečnik smatra da ga u Srbiji više cene kao fudbalera nego u Sloveniji.

On ističe da je to zbog činjenice da je fudbal više medijski ispraćen u Srbiji, te da su Srbi pravi sportski narod, više nego Slovenci.

Neizbežno pitanje je bilo pitanje večitog rivala. Da li su Pečniku crno-beli zdravi konkurenti?

Nema zdravog konkurenta.“, rekao je Pečnik, uz objašnjenje da se osećanje prema večitom rivalu ne može ni opisati baš kao mržnja.

„Dobro, ne baš mržnju, ali niko od nas ne navija za Partizan. Ako igraju evropske utakmice, gledamo ih ravnodušno. Svejedno nam je. Možda ne bi trebalo da bude tako, uzimajući u obzir da i Partizan predstavlja srpski fudbal. Morali bi navijati za sve, ali se oseća rivalstvo. Želimo biti bolji od njih u svakom pogledu. Uradićemo sve da sezonu završimo na vrhu tabele.“, istakao je Pečnik u intervjuu koji prilagođen na srpski jezik kompletan možete pročitati na sajtu 'redstarbelgrade.info'.


Ne propustite