Petković: "Ne pretimo Sremu, pobedu dugujemo sebi"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.03.2014.
16:32
Izvor: Sportske.net

Defanzivac Crvene zvezde koji je propustio prethodni meč zbog parnih kartona vraća se u tim za duel sa Donjim Sremom i poručuje da crveno-beli ne prete osvetom Pećinčanima već žele da pobedom ispoštuju same sebe.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Lider na tabeli u Jelen Superligi nanizao je devet uzastopnih pobeda u ligi, računajući i četiri u prolećnom delu sezone. Poslednji takmičarski meč Marko Petković gledao je sa tribina zbog suspenzije izazvane "parnim kartonima" ali su njegovi saigrači uspeli da ostvare minimalnu pobedu nad Radničkim iz Kragujevca.

"Jako težak meč za gledanje. Utisak je da bi mi bilo mnogo lakše da sam igrao utakmicu. Hvala mojim saigračima na velikoj borbenosti koju su pokazali, kao i ostvarenoj pobedi. Upisali smo, što je najvažnije, nova tri boda, zadržali lidersku poziciju i okrećemo se novim izazovima" rekao je Petković.

Nakon izdržane suspenzije mladi reprezentativac Srbije vraća se na teren taman za duel sa Donjim Sremom koji će se igrati u Pećincima.

Uoči gostovanja ekipi koja se bori za opstanak svim igračima Crvene zvezde u sećanju je remi na "Marakani" koji je učinio da proslava jubileja "Marakane" na kraju izraste u veliko razočarenje.

"Svima nam je u sećanju jesenji meč sa Donjim Sremom. Dozvolili smo im da nam pred 40 hiljada naših navijača i u danu kada smo slavili 50 godina od otvaranja Marakane, 'otkinu' dva boda u poslednjim trenucima. To je bio moj prvi susret u Zvezdi, sedeo sam na klupi i kao i svi nakon meča, osetio veliku nervozu i žal" kaže Petković.

Jesenas je na "Marakani" bilo 2:2 a kapiten mlade reprezentacije tvrdi da Pećinčanima ne treba pretiti osvetom već odigrati na pobedu radi sebe.

"Ne pretimo im osvetom, jer smatram da prvenstveno zbog tog kiksa imamo dug prema nama samima i učinićemo sve da pobedom anuliramo i nadoknadimo izgubljeno jesenas" poručuje desni bek Crvene zvezde.

Utakmica 20. kola JSL između Donjeg Srema i Crvene zvezde biće odigrana, po svoj prilici, na stadionu "Suvača" u Pećincima iako mnogi misle da je to loše rešenje sa čime se slaže i Marko Petković.

"Voleo bih da to bude stadion koji može da primi što više navijača i na kome je odlična atmosfera. U prethodna četiri kola nas je gledalo 80 hiljada ljudi. Naši navijači su poznati po svojoj brojnosti i odanosti, tako da nam je želja da se meč odigra negde gde bi svi koji žele, mogli da dođu da nas bodre. Uostalom, fudbal se i igra zbog publike" zaključio je Petković.

Duel Donjeg Srema i Crvene zvezde zakazan je za nedelju od 14 časova i 30 minuta a ostaje da se vidi da li će iz bezbednosnih razloga meč biti odigran na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu ili će crveno-beli prvi put u istoriji igrati u Pećincima.

Ne propustite