Platinijev ultimatum Hrvatima

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.11.2012.
13:20
Izvor: Sportske.net

Martovski meč kvalifikacija za SP između Hrvatske i Srbije biće poslednji test za Fudbalski savez naših komšija koji bi mogao da ostane bez učešća na SP u Brazilu ukoliko dođe do najmanjeg incidenta.

jutarnji.hr
jutarnji.hr

Povezane vesti

Mediji u Hrvatskoj javljaju da je predsednik UEFA Mišel Platini uputio poslednju opomenu Fudbalskom savezu te zemlje da se obračuna sa huliganima inače će SP ostati samo želja, bez obzira na plasman u kvalifikacionoj grupi A.

Huliganski pir koji se dogodio u Parizu u noći između ponedeljka i utorka naveo je predsednika UEFA da Hrvatskoj uputi poslednju opomenu pred isključenje.

"Jutarnji.hr" javlja da je Platini obavestio Vladu i Fudbalski savez Hrvatske da će kvalifikacioni meč sa Srbijom biti ogledalo onoga što su u činili u borbi sa istrebljivanjem huliganzima.

Taj hrvatski portal preneo je da će Mišel Platini prisustvovati duelu Hrvatske i Srbije a da će oragnizacija morati da bude perfektna kako bi iz Zagreba otišao zadovoljan.

Sa tribina "Maksimira" ne sme se čuti bilo kakvo vređanje na nacionalnoj i rasnoj osnovi ukoliko Hravti žele da zadrže svoje šanse da zaigraju na SP u Brazilu.

Ovakav stav predsednika UEFA apsolutno je razumljiv jer su huligani iz Hrvatske na EP u Poljskoj i Ukrajini pravili velike probleme na tribinama ali i na ulicama gradova u kojima su boravili pa za "Kockaste" tolerancije više neće biti.

Ni FS Srbije nije u boljoj poziciji pošto nas tek očekuje kazna za incidente u Kruševcu a isti uslovi koji su postavljeni Hravtskoj biće prosleđeni i našem Savezu.


Platinijevi aršini biće isti a od Vlada i Fudbalskih saveza Srbije i Hrvatske u mnogome bi moglo da zavisi da li će reprezentacije te dve zemlje uopšte imati priliku da odu u Brazil bez obzira na to kakav im učinak bude bio u kvalifikacijama za SP.

Ne propustite