PLS - Napredak u Superligi, marširaju i "Brđani"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.05.2013.
09:35
Izvor: Sportske.net

Utakmicama 29. kola nastavljena je borba za plasman u viši rang i opstanak u Prvoj ligi Srbije. Napredak je pobedom nad Radničkim iz Nove Pazove, a usled remija Voždovca u Mladenovcu, potvrdio plasman u JSL, dok je ekipa Čukaričkog došla na domak istog ci

fknapredak.rs
fknapredak.rs

Povezane vesti

Za razliku od drame koju smo dobili tri kola pre kraja Jelen Superlige, situacije u jednom rangu niže je mnogo opuštenija kada je borba za plasman u Jelen Superligu u pitanju.

Napredak iz Kruševca je pobedom nad Radničkim iz Nove Pazove rezultatom 1:0 "pečatirao" plasman u Jelen Superligu, iako će do kraja šampionata Kruševljani odigrati još šest utakmica.

Ekipa iz Lazarevog grada je nakon trijumfa nad Radničkim povećala prednost u odnosu na trećeplasirani tim koja sada iznosi 17 bodova, a kako Voždovac i Metalac imaju po meč više od Napretka jasno je da Kruševljani neće moći da izgube stečenu prenost.

Stazom koja vodi u Superligu korača i ekipa Čukaričkog. "Brđani" nisu još uvek matematički obezbedili plasman u elitno društvo ali sa deset bodova više od Metalca i Voždovca na pet utakmica do kraja vrlo brzo mogu da "viziraju" kartu koju je juče kupio Napredak.

Situacija je u zoni ispadanja mnogo dramatičnija no na vrhu.

Kako iz lige ispada šest ekipa, a Kolubara i Novi Sad su bez šansi da izbore opstanak, borbu za ostanak u Prvoj ligi vodiće sve ekipe od osmog pa do šesnaestog mesta!

Osma Inđija ima 36 bodova i najsigurnija je ali šesnaestoplasirani Teleoptik ima sedam bodova manje od ekipe iz Bačke. To znači da matematika i dalje radi za "Optičare" kojima za beg iz zone ispadanja treba tek dva boda kolko zaostaju za Slogom iz Kraljeva, prvom ekipom iznad "crvene linije".

U sredu, 15. maja, na programu su četiri zaostala meča 20. kola od kojih su dva jako važna ekipama koje se bore za opstanak. Timok će ugostiti Novi Sad za beg iz zone ispadanja, a Mladenovac će na noge slavljenicima u Kruševac gde bi mu i bod značio mnogo.

Rezultati 29. kola PLS:


Jedinstvo putevi 2:1 Proleter
Mladost (L)1:0 Inđija
FK Novi Sad 0:2 Kolubara
Timok 3:1 Banat
Čukarički 4:1 Sloga
Mladenovac 1:1 Voždovac
Bežanija 0:1 Borac
Napredak 1:0 Radnički (NP)
Metalac 2:1 Teleoptik

Ne propustite