"Podmornica" torpedovala Barsu, pa se samouništila!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 27.04.2014.
22:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Barselone savladali su Viljareal u ludom meču koji je obilovao uzbuđenjima i "autogolovima" zahvaljujući kojima je aktuelni šampion Španije i stigao do trijumfa koji ga ostavlja u trci za titulu.

Beta/AP Photo/Alberto Saiz
Beta/AP Photo/Alberto Saiz

Povezane vesti

Fantastičnu utakmicu imali su priliku da gledaju navijači koji su se večeras našli na stadionu Viljareala.

Barselona je na "El Madrigalu" slavila rezultatom 2:3 (1:0) iako je do 65. minuta susreta imala dva gola zaostatka i bila na putu da se oprosti od trke za šampionsku titulu tri kola pre kraja sezone.

Golove pogledajte OVDE!

Duel Viljareala i Barselone može se podeliti na dve celine, prva koja je trajala do 55. minuta i drugog gola domaćeg tima, i druga koja je počela od tog trenutka i trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka.

U prvom poluvremenu Barselona nije ličila na sebe pošto je Viljareal stvarao prilike i u nekoliko navrata bio na korak od postizanja gola ali su gostujući fudbaleri uspevali da odole sve do početka nadoknade vremena.

Mrežu koju je Viljareal pleo u prvih 45 minuta pred golom Pinta dala je rezultata nakon Pereirinog centaršuta koji je Kani pretovrio u prednost domaćih sa kojom se otišlo na odmor.
Već na početku drugog dela igre Barselona je krenula odlučnije i pokušala da dokaže ko je aktuelni šampion Španije ali je Viljareal stigao do drugog gola posle jednog od kontranapada u 55. minutu.

Akinjo je prošao po desnoj strani, sve do gol-aut linije, a onda je centrirao ka srcu šesnaesterca gde je Trigeros spremno sačekao loptu i glavom je poslao u levi ugao Pintovog gola za vođstvo Viljareala od 2:0!

Činilo se u tim trenucima da je "Podmornica" uspela da torpeduje Barselonu i da je tako odstrani iz trke za titulu, ali je onda usledio perod od desetak minuta koji najbolje objašnjava značenje reči samouništenje.

Barselona je svim silama krenula ka golu, stvorila nekoliko jako dobrih prilika, ali lopta nije htela u mrežu pa su se štoperi Viljareala potrudili da pomognu.

Prvo je Gabrijel Paulista petom pogodio sopstvenu mrežu, a isto je, samo glavom, učinio i njegov kolega iz zadnje linije u 78. minutu pa je Barsa stigla od poravnanja rezultata a da niko od igrača Herarda Tate Martina nije pogodio protivničku mrežu.

Da se "Žuta podmornica" nađe na dnu postarao se Lionel Mesi u 83. minutu kada je na asistenciju Fabregasa sjajno reagovao i postavio konačnih 2:3 što Barselonu ostavlja u trci za titulu.

Barselona posle trijumfa na "El Madrigalu" ima četiri boda manje od vodećeg Atletiko Madrida a dva više od trećeplasiranog Reala koji ima meč manje od svojih takmaca.

Ne propustite