Posle 66 godina derbi rešen autogolom!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.11.2013.
22:22
Izvor: Sportske.net

Fudbalski poklonici sigurno neće pamtiti 145. "večiti" derbi po kvalitetnoj igri ali će zato večerašnji susreta na "Marakani" ostati upamćen kao tek drugi u istoriji koji je rešen autogolom.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Milan Obradović izrastao je u tragičara 145. "večitog" derbija pošto je u 19. minutu pogodio sopstvenu mrežu i, ispostavilo se, rešio pitanje pobednika duela igranog na "Marakani".

Defanzivac Partizana zauvek je upisao svoje ime i prezime u istorijat prvenstvenih "večitih" derbija jer je postao 11 igrač koji je postigao autogol na najvećoj utakmici srpskog fudbala ali tek drugi koji je tim golom rešio pitanje pobednika!


U bogatoj istoriji "večitih" derbija samo se jednom dogodilo da autogol odluči pitanje pobedika a to je pošlo za rukom Mladenu Kaličaninu na drugom "večitom" derbiju kada je njegov pogodak doneo trijumf Partizanu.

To znači da je Milan Obradović posle ravno 66 godina autogolom rešio pitanje pobednika na "večitom" derbiju čime sigurno ulazi u anale jer je očito da ovakvih kurioziteta ne bude često u duelima Partizana i Crvene zvezde.


Inače, Obradovićev autogol na "Marakani" bio je jedanaesti postignut u prvenstvenim "večitim" derbijima, a u novijoj istoriji, pre njega su sopstvenu mrežu pogađali Milan Jovanović i Srđa Knežević.

Ne propustite