Pripreme u "zemlji lala"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.05.2012.
10:47
Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

Ženska rukometna reprezentacija završila je prvi deo priprema pred početak kvalifikacija za EP i već danas putuje za Arnhem gde ih očekuje meč sa Holandijom.

rss.org.rs
rss.org.rs

Povezane vesti

Nakon odrađenog prvog dela priprema rukometašice očekuju prijateljski mečevi koji će pokazati na kom je nivou trenutna forma naših najboljih igračica.

Utakmice su zakazane sa Portugalom, Grčkom, a najkvalitetniji rival koji će se suprotstaviti Srbiji u okviru priprema biće Holandija.

Svi se slažu da treba iskoristiti priliku i nametnuti se selektoru bez obzira koja reprezentacija "sparinguje" našim devojkama ali je evidentno da ih najveće iskušenje očekuje na gostovanju Holandiji.

"Svaka utakmica je dobrodošla. Ne potcenjujem Grčku i Portugaliju, ali Holandija je sigurno ozbiljan rival koji može da nam pokaže gde smo. Svakako očekujem da sve odradimo kako treba" smatra Biljana Filipović.

Filipovićeva je na pripreme stigla nakon titule koju je sa svojim klubom osvojila u francuskom šampionatu ali je orna da nastavi sa radom u nacionalnom timu.

"Još sam pod utiskom osvajanja titule, odmor jeste u mislima, ali sezona svakako još nije gotova. Sve jesmo prilično umorne, zato ćemo se sigurno malo sačuvati nekih ekstremnih napora narednih dana" istakla je Filipovićeva.

Reprezentacija će u narednom periodu dosta putovati što će pored igranja utakmica dodatno iscrpeti igračice. Ipak, plan priprema je takav i on mora biti sproveden kako bi se spremno dočekale kvalifikacije.

"Radili smo u Beogradu, idemo za Holandiju, pa se zatim vraćamo i pripreme nastavljamo u Vrnjačkoj Banji. Zatim putujemo u Grčku i vraćamo se za Novi Sad i utakmicu sa Portugalom" objasnila je Biljana Filipović.

Reprezentativke danas putuju za Holandiju gde ih tokom sutrašnjeg dana očekuje meč sa domaćinom u Arnhemu. Naredno EP igraće se upravo u "zemlji lala" i videćemo hoće li naše devojke uspešno proći kvalifikacije i uzeti učešće na kontinentalnom takmičenju.

Ne propustite